Ved Braathens trafikkavdeling ved Flesland fikk bt.no opplyst at trafikken gikk som normalt mandag kveld.

Ingen av de Braathens-ansatte gikk hjem etter at det ble kjent at Braathens styre og bedriftsforsamling legger ned Braatens bakketjeneste. Dermed blir 1040 Braathens-ansatte overtallige. Omtrent 170 ansatte ved Flesland vil bli rammet av nedskjæringene.

Forsinkelser

Flere Braathens-passasjerer fra eller til Gardermoen ble kraftig forsinket mandag kveld. Et stort flertall av de Braathens-ansatte stuerne forlot arbeidsplassene grunnet sykdom etter at nedskjæringsplanene ble kjent.

— Jeg har ikke nøyaktige tall over hvor mange som har gått hjem, men vi kan vel si at de fleste har blitt syke, sier operativ leder i Braathens på Gardermoen, Robert Gunno, til TV2.no.

Kun stuere

Mangelen på stuere vil ifølge Gunno føre til forsinkelser, men det er uklart hvor omfattende disse blir. Passasjerer oppfordres til å møte som normalt.

Gunno vil ikke spekulere i om det ligger en organisert aksjon bak stuernes plutselige frafall. Det er ikke kommet rapporter om akutt sykdom ved Braathens-stasjoner andre steder i landet. Etter det TV 2 erfarer, er foreløpig bare stuerne rammet av omfattende sykdomsfrafall.