Bosatt: Bærum

Sivilstand: Gift, to barn

Aktuell: Vinner av bergensmesterskapet i Quiz 2007.

— Gratulerer med seieren. Hvordan forbereder man seg til et quizmesterskap? - Jeg har ikke gjort noe spesielt, bortsett fra å quize gjerne og ofte. For meg har spørrekonkurranser vært noe jeg har syslet med siden barneskolen, da jeg elsket spørrespalter i ukebladene.

For å gjøre det godt i quizer må du være skrudd sammen litt sånn at alt interesserer deg. Det nytter ikke å si at sport stinker eller politikk er kjedelig. Det er veldig få ting her i verden som jeg ikke bryr meg om.

- Er dette første gang du deltar i bergensmesterskapet? - Det er fjerde gang laget vårt deltar. Vi har alltid hatt det storveis i Bergen. I år tok vi første, andre, tredje, femte og syvende plass.

Her skyter lagfelle Christian Flermoe inn: - En skam at bergenserne gjør det så dårlig i sitt eget mesterskap!

Lagfelle Lasse Midttun kaster seg frempå han også: - Du må få med at Trine har vært verdensmester. I 2005 vant hun VM i kategorien livsstil. - Hvordan foregår en quiz? - I dag fikk vi spørsmålene opplest ett og ett, 20 spørsmål pr. omgang. Mellom omgangene er det pause, og før vi går løs igjen, får vi opplyst poeng og stilling.

Hele konkurransen med tre omganger tok halvannen time. Ganske kjapt, egentlig.

I andre konkurranser er fremgangsmåten annerledes. I VM fikk vi en bunke spørsmål oversatt til norsk, omtrent som en eksamensoppgave. Andre ganger står spørsmålene på en skjerm samtidig som de leses opp.

- Hvilke spørsmål klarte du ikke å svare på? - Ganske mange egentlig. Jeg visste for eksempel ikke hvilken fisk som legger de største eggene og hva som er frontfiguren på vestveggen av Nidarosdomen. I snitt klarte jeg 14 av 20. - Hvilket riktig svar ga deg seieren? - Jeg tror det var Runde-funnet som ga seieren. Jeg visste navnet på skipet som ble funnet av dykkere utenfor Runde.

- Så var det testen: Hva var oppnavnet til «haren» da Roger Moen satte verdensrekord på 800 meter med 1,45,7 på Bislett i 1955 (og Audun Boysen ble nummer 2 på 1,45,9 som var norsk rekord i 35 år?)

— Nei, uff ... Vet du det, Jan?

— Hmm ... Bassen???

- Haren het Finn Larsen, med oppnavnet «Jerken». Så vet du det!

MESTEREN: Trine Aalborg vet litt om det meste. Det skaffet henne seieren i bergensmesterskapet i Quiz i går ettermiddag, noe karaffelen er det synlige beviset på.
Høvik, Tor