Det er singel og sand og brune kuvenjenter som er jobb og hobby for brødrene Hans, Henrik og Jonn. Innimellom rører de litt på seg med superveteranfotball på Kuventræ. Nå er det mest hest for alle pengene.

— Og hestene har penger på bok, sier Jonn, som var spent på ferskingen Kuven Besto før start.

— Hun har gått bra i trening, men det er langt frem til å vinne løp, sa Jonn, familiens faste kusk, før start.

Kuven Besto skjønte voltestart med en gang, travet stødig og sikkert, og holdt greit unna da de store favorittene galopperte. Odds ble fine 17,60. Det blir den ikke neste gang.

— Newton Index er en tapper traver, som alltid yter maks, sa Svein Ove Wassberg etter sikker seier i V5-3.

Wassberg ba om litt ekstra-ekstra på startsiden og fikk lett tet. - Da har han en tendens til å bli stri og ligge hardt på underveis. Det gjorde han i dag også, men det var aldri fare for en fortjent seier, sa Wassberg, som er i ferd med å fullføre en strålende sesong igjen.

— Den største opplevelsen i år er da Rembrandt November fløt av gårde og travet helt ned på 11-tallet. Det var et deilig publikumssus som fulgte oss til mål, sier Wassberg om favoritten til æresdekkenet Årets BT-hest.

Rolf Tvedt hadde en ny fin kveld og sørget for hyggelige 6027 V5-kroner da han spurtvant med overraskelsen Galimpulso As. Vant gjorde han også med sterke Baldrus.

— Løpsreferenten sa ut på oppløpet at Lykkesiv og Claus var 40 meter bak etter galopp. Men på målstreken var de jo helt på siden av oss. Det var imponerende, sa Tvedt på typisk Tvedt-manér.