TOR KRISTIANSEN

— Dette er en utrolig opplevelse, sier Berit Davidsen. Hun gikk om bord i "M/S Bruvik" i Vaksdal og må helt tilbake til ungdomsårene for å minnes lignende turer med nettopp denne båten. Sammen med sin mann Rolf og vennene Herborg og Johan Græe gledet hun seg over at Bruvik gikk innom Vaksdal på sin tur til Modalen. Det er lenge siden sist en passasjerbåt stoppet her.

Det var Veteranskipslaget Fjordabåten. Bergen Veteranvognklubb, Modalen kommune og Bergens Tidende som i samarbeid med flere lag og selskap arrangerte høstens store søndagsutflukt til Modalen. Takket være godt være og frivillig entusiastisk innsats fra mange ildsjeler, ble utflukten en stor suksess. Maken til begeistring over en tur, storslått natur og opplevelser underveis skal du lete lenge etter.

D/S Oster, M/S Granvin, M/S Bruvik, M/S Midthordland; M/S Atløy og M/S Tansøy gikk alle samlet fra Vågen i 9-tiden i morges. Fra samme sted rullet 50-60 veteranbiler, veteranbusser og veteranbrannbiler. I Salhus og ved Mostraumen møttes biler og båter. Det ble vinket og tutet og mange kjente en klump i halsen når musikere fra Nybø Brann og Bergen Brannkorps Musikkorps spilte "Fagert er landet".

Fra klokken 14 til 16 var følget i Modalen. - Et fantastisk arbeid utført på dugnad gjør dette mulig, sa ordfører Leif Egil Nåmdal i sin tale til alle de fremmøtte før musikere overtok.

— Det er bare i Bergen og omegn du kan få til noe slikt, sier Øivind Konglevoll og Lars Hille, to av ildsjelene for veteranbåtene og veteranbilene. Dette tror de blir en årlig suksess.