Både Frelsesarmeen og Bergens Tidende ble lørdag nedringt av uvanlig mange mennesker som reagerte sterkt på historien om syvbarnsfamilien på Breistein. Familien Kasfahali Zirmwbagabo har to alvorlig syke barn og har den siste tiden blitt nektet økonomisk støtte fra Åsane sosialkontor. Sosialkontoret mener familien hører hjemme i Vadsø. De har overlevd ved støtte fra Frelsesarmeen, som har kjøpt mat og dekket husleie. Den kongolesiske familien er kvoteflyktninger, intervjuet og hentet til Norge av norske myndigheter fra en flyktningleir i Tanzania.

– Folk er indignerte, sjokkerte og ga uttrykk for at de nesten ikke kunne tro på det de leste. Folk har også kommet til familiens dør og levert leker og mat, sier Toril Grytten,

Familiens venn, Toril Grytten fra Frelsesarmeen, hadde lørdag ettermiddag fått nesten 30 telefoner.

I går fikk de brød, kjøtt og frukt av naboer og andre.

– Jeg takker Gud for hjelpen folk har gitt meg og familien min. Det er bra at barna våre får mat. Men jeg kan ikke fortsette å tigge. Derfor ber jeg om at myndighetene gir meg mulighet til å fullføre studiene mine her i Bergen. Da kan jeg kanskje få en jobb, og da hadde jeg blitt rolig i ånden og i hjertet. Da kunne jeg vært selvstendig. Og det er det jeg vil, sier far Andre (48), tydelig preget av situasjonen.

De som ønsker å hjelpe familien kan sette inn penger på følgende kontonummer hos Frelsesarmeen: 30 00 15 38 82 5 Merk innbetalingen med KONGO.

Les mer om saken i Bergens Tidende i morgen.

ENDELIG METTE: I dag kunne Familien Kasfahali Zirmwaragabo på Breistein spise igjen, etter å ha fått hjelp fra naboer og andre.
Vegar Valde