I alt 65 personer ble lagt inn etter tunnelbrannen i Gudvangatunnelen mandag 5. august.

I dag blir de de siste utskrevet, ifølge Haukeland universitetssykehus i Bergen.

— De siste syv pasientene som har vært innlagt påHaukeland universitetssjukehus, blir skrevet ut i løpet av dagen, skriver kommunikasjonsavdelingen i Helse Bergen i en epost.

Narkose og respirator

Pasientene som var skadet ved sykehusene i Voss, Lærdal og Førde ble skrevet ut sist uke, og bare skadede ved Haukeland universitetssykehus var igjen. Dagen etter ulykken, var fortsatt ti personer alvorlig skadet.

Haukeland universitetssykehus tok imot de verst skadede, blant annet en mann i 40-årene som ble lagt i narkose med respirator.

- Nesten ikke til å tro

I alt 73 mennesker ble evakuerte i tunnelbrannen, som startet da et polsk vogntog tok fyr på E16, hovedveien mellom Oslo og Bergen. Vogntoget var uten last. Sjåføren er siktet av politiet for uansvarlig kontroll på kjøretøyet.

Folk inne i tunnelen ble fanget i røyken. På den ene siden av vogntoget ble 25 mennesker reddet i siste liten. På den andre siden ble noen ventende i bilen sin, mens andre gikk minst tre kilometer i røyken.

- At alle kom ut av den tunnelen i live, er nesten ikke til å tro, sa røykdykkerleder Reinhardt Sørensen i Aurland brannvesen til BT om kvelden 5. august, da brannen var slukket.

kart2.jpg