Etter at BA lørdag skrev om et dokument som angivelig skulle inneholde «byrådets hemmelige kuttliste», har kommuneadministrasjonen gått drastisk til verks for å hindre flere lekkasjer.

Mandag ble alle bystyrets medlemmer og varamedlemmer instruert til å skifte passord på PC-ene de bruker i saksbehandlingen under møter. Årsaken er at kommunen har nullstilt alle passord i helgen. Det betyr at flere tusen kommuneansatte må få seg nytt passord.

Dermed måtte Bystyrets kontor stille med IT-hjelp under mandagens komitemøter, da politikerne skulle få endret passord. Innen det ble gjort fikk ikke politikerne tilgang til e-post eller til saksdokumenter.

Bystyredirektør Roar Kristiansen sendte mandag ut en e-post til alle folkevalgte med instruksjoner om hvordan de skulle endre passordet sitt.

Byrådsleder Monica Mæland sa søndag at hun vurderer å politianmelde lekkasjen. Samtidig hevdet hun at dokumentet BA hadde fått tak i, ikke var noe byrådet hadde behandlet, men et arbeidsdokument til én enkelt byråkrat.