«Samtlige biler og mannskaper er ute for å lense bygninger for vann. Folk oppfordres til å gjøre forebyggende tiltak selv!!» melder 110-sentralen på Twitter klokken 15.43. Det betyr at alle byens brannfolk er i sving med å berge hus etter den voldsomme nedbøren fredag.

Noe senere ber de folk om å ikke ringe dem om meldinger som gjelder vann. Brannvesenet henviser til kommunens vaktsentral på telefon 05556.

Sandsekker

På Esso-stasjonen i Carl Konows gate var brannvesenet på plass like før klokken 15.00 fredag. Det var et av de første av mange oppdrag etter den voldsomme nedbøren denne fredagen i Bergen.

— Vi fikk melding klokken 14.09 om at vann fosset inn i bensinstasjonen. En halvtime senere ble det meldt at det var kontroll på bygget. Nå arbeider vi med å få ut sandsekker for å lede vannet bort, sa vaktkommandør Geir Bøe ved 110-sentralen i Hordaland.

Stasjonen stengt

- Er det fare for vanninntrenging i bensintankene under bakken?

— Det har vi ikke hørt noe om.

Eirik Hauge er assisterende informasjonsdirektør i Esso Norge.

— Stasjonen er stengt på grunn av oversvømming, men det skal ikke være forurensing som følge av dette, sier han.

Vann i flere hus

Samtidig som brannvesenet er på bensinstasjonen, var andre kolleger på plass flere andre steder i bergensområdet for å hjelpe folk som får vann inn i husene.

— Vi holder på i Ytre Morvik og to steder på Askøy. Der er vi i et hus på Søre Myrane og ett i Askvegen, sa Geir Bøe.

I tillegg jobber altså flere brannfolk med å tømme Fløibanens nedre stasjon for vann. Utover fredag ettermiddag rant det på med meldinger til brannvesenet. Samtlige mannskap var ute og arbeidet med å lense bygninger for vann.

OVERSVØMMET: Vannet trenger inn på Esso-stasjonen i Carl Konows gate.
EIRIK AARNES VIK