Siden mai har Akvariet hatt 90.978 besøkende. Salgsleder Odd Hugo Eriksen er storfornøyd, og håper på ny besøksrekord i 2007.

– Tallene for sommeren er omtrent som rekordåret 2006, men vi håper å sette nok en rekord i år. Før hadde vi en veldig stor del av besøket om sommeren, men nå er besøket fordelt mer utover året. I sommer trakk de nye pingvinene mye folk. Det håper vi at den nye krokodilleutstillingen vil gjøre i høst også. Da kommer 40 krokodiller av 17 arter. Utstillingen blir værende her i 11 måneder, sier Eriksen.

Stigning for banen

I likhet med Akvariet hadde også Fløibanen besøksrekord i fjor. I løpet av mai og juni i år har banen hatt 325.000 påstigninger, en økning på 41.000 sammenlignet med 2006.

– Vi er jo veldig avhengige av været. Hvis skodden henger nedover fjellet i mange dager spøker det jo for en ny rekord. Men heldigvis pleier den å lette ganske fort, sier en optimistisk daglig leder, Trond Amland.

Den enes død, den annens brød

– Vi har mest besøk når det er gråvær. Da tør folk å gå ut, men vil gjerne oppholde seg mest mulig innendørs. Når det er en skikkelig fin sommer er ikke det så bra for museet, sier Anne-Karin Ulvatn, konsulent ved Bergen museum.

Mai ble rekordmåned for museet som omfatter naturhistoriske— og kulturhistoriske samlinger. Da var totalt 5485 mennesker innom museene. Sammenlignet med i fjor har museet hatt økning i antall besøkende hver måned så langt.

Gode, gamle Bergen

Også bymuseet i Bergen mener de ligger godt an i år.

– Vi har ikke alle tallene klart for oss i disse ferietider, men det ser ut til å ligge på omtrent det samme som i fjor, kanskje litt bedre, sier nestleder Therese Hauger.

Hun oppgir følgende cirkatall for de to siste månedene:

Damsgård: 3000 besøkende

Alvøen: 1000 besøkende

Gamle Bergen: 12.000 besøkende

Lepramuseet: 4103 besøkende

Hauger sier at et nytt opplegg med guiding for barn er blitt veldig populært i år.

Flere å ta av

Reiselivsdirektør Ole Warberg tror 2007 blir et nytt rekordår for antall hotellovernattinger i Bergen.

I løpet av årets seks første måneder er det registrert 604.579 overnattinger i Bergen. Det er en økning på syv prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De fem siste årene har vi hatt en økning på 25 prosent. Målet var 20 prosent, så vi er veldig fornøyd.

Warberg mener økt velstand er årsaken til at turismen har tatt seg opp.

– Det er både nordmenn og utlendinger som kommer. Midt på sommeren kommer det mange turister fra utlandet. I mai er det mange nordmenn som kommer på festivaler og sportsaktiviteter. Flere

TREKKPLASTER: Pingvinbabyen Herman Piele får mye oppmerksomhet på Akvariet. ARKIVFOTO: RUNE STØLÅS
BOLLER OG IS: Helene Kristiansen og Stine Roli Bratting på familiedag i Gamle Bergen. ARKIVFOTO: HELGE HANSEN
OPPGANG: Fløibanen ligger an til ny rekord i antall påstigninger. ARKIVFOTO: HELGE SUNDE