De fleste aviser lager aprilspøker som er relativt lette å gjennomskue, og som ikke tråkker noen på tærne.

Men da nettavisen Husnesnett.no skulle lage aprilspøk, gikk de like gjerne rett inn i den mest ømtålige materien de kunne finne; arbeidsplassene hos hjørnesteinsbedriften Søral på Husnes.

— Søral må stenge A-hallen. Alle ansatte permittert fremt til jul, lød sjokkmeldingen som ble lagt ut på nettavisen torsdag morgen.

- Dårlig gjort

Det måtte bli reaksjoner. 60-70 ansatte ved aluminiumsbedriften er allerede permitterte, og fremtidsutsiktene er usikre.

— Dette er dårlig gjort overfor alle arbeiderne i kommunen som har sin arbeidsplass på Søral, skriver en leser til Husnesnett.no etter aprilspøken. En annen synes den er «knakende god og realistisk».

— Det har vært like mange positive som negative tilbakemeldinger, forteller journalist Kristian Hus, som står bak aprilspøken. Han forsikrer at den ble grundig diskutert i redaksjonen.

— Dette er et ømfintlig tema for mange, og det som er spørsmålet er jo om noe av dette blir sant i løpet av det neste året, sier han.

Beklaget

I kveld la Husnesnett.no ut en ny artikkel der de avslører aprilspøken. Samtidig beklager avisen overfor eventuelle lesere som tok spøken ille opp.

— Hvis HusnesNett har gjort noen av leserne vondt med den uhøytidelige aprilspøken, sier vi oss leie for det. Det var absolutt ikke meningen, skriver de.

De fleste tok trolig spøken med en god klype salt. Bare én person møtte opp til informasjonsmøtet som ifølge artikkelen skulle holdes på Søral, og det var journalisten fra HusnesNett.

Hva synes du om aprilspøken til HusnesNett? Si din mening i kommentarfeltet under: