• Jeg sliter noe helt vanvittig. Jeg har vurdert å selge leiligheten og flytte hjem igjen, sier alenemor Sissel Irene Gjøvåg.

27-åringen har ved hjelp av sin mor, Grete K. Gjøvåg, satt opp en oversikt som viser månedlige inntekter og utgifter.

Etter at de fleste faste utgifter er betalt, viser regnestykket at Sissel Irene Gjøvåg fra Mjølkeråen har mellom 1500 og 2000 kroner å kjøpe mat og klær for. «Fornøyelser» er det ikke engang vits i å nevne.

— Akkurat nå må jeg ha hjelp fra sosialkontoret for å klare strømregningen. Men jeg synes det er forferdelig pinlig å si det, sier Sissel Irene Gjøvåg til Bergens Tidende.

Hun er mor til Stian på åtte år, og studerer grafisk design.

Studiene er krevende, og sønnen er veldig krevende. Han har cerebral parese, epilepsi og astma på en gang. Dette setter Sissel Irene Gjøvåg i en litt annen situasjon enn studerende alenemødre flest.

— Jeg fatter ikke at Sissel kan ha slike økonomiske vilkår i dagens Velferds-Norge, sier Sissels mor, Grete K. Gjøvåg.

Sammen vil mor og datter nå kjempe mot trygdekontor og andre for å lette hverdagen for Sissel og sønnen Stian. Spørsmålet er om de ikke egentlig burde slippe det.

STUDENT OG ALENEMOR: - Vi har knapt råd til å kjøpe mat, sier Sissel Irene Gjøvåg. Hun og sønnen Stian (8) bor i en leilighet på Mjølkeråen. For tiden må den lille familien søke hjelp på sosialkontoret.
Foto: Tor Høvik