-Nå har jeg levd på hjort hver dag i snart to måneder og begynner å bli lei. Det er vanskelig å få i seg nok, og det er et problem. I dag kjente jeg for første gang at jeg ikke er helt i form, sier Clausen på mobil fra 700 meter over havet.

En mann og en hund

1. august i år startet Clausen sitt, sett med vanlige sofasliteres øyne, totalt halsbrekkende prosjekt: Han skal være alene ute i villmarken i ett år, utstyrt med sovepose, børse, fiskestang og andre turnødvendigheter. Og: Han skal kun livnære seg av det han selv klarer å skaffe av mat.

Hittil i prosjektet har det altså for en stor del vært hjort på menyen. Stekt i eget fett, tørket eller kokt. Fugl og hare er for energikrevende å jakte på, og kjøttet er for magert.

20 kilo borte

Men selv om hjort regnes som en delikatesse av mange, klarer ikke Clausen å stappe i seg nok. De 20 kiloene han feitet seg opp før han ga seg villmarken i vold sammen med gordonsettertispen «Frøya» (9), er nå borte fra kroppen.

-Jeg har fortsatt mye å gå på, men nå må jeg prøve å holde vekten stabil ved å spise mye fett. Det er imidlertid ikke så lett når jeg til stadighet brekker meg. Den ensidige menyen begynner å bli psykisk vanskelig. Sånn er det vel når man er flasket opp på et vestlig kosthold der vi vanligvis kan spise det vi vil, sier villmannen.

-Og hvis jeg da minner deg på at det er ni måneder igjen av eksperimentet ditt?

-Det blir mye hjort fremover, ja... Men jeg kan ikke tenke sånn, det blir bare demotiverende.

Sier ikke hvor han er

Åstedet for Clausens tilbake-til-naturen-eventyr er sørsiden av Sognefjorden. Her startet han ut fra den veiløse bygden Frønningen i august. Nøyaktig hvor han er når BT ringer ham i 17-tiden onsdag, vil han ikke ut med.

-Jeg vil ikke bli rent ned av folk, men konsentrere meg om det jeg holder på med. Men jeg kan si at jeg sitter cirka 700 meter over havet, langt inni landet i Sogn og Fjordane, på en plass uten veiforbindelse. Her er det store skogsområder, jeg ser utover et fint fiskevann og fjorden der nede.

Ikke helt alene

Men helt alene om opplevelsene sine er Clausen ikke. Egentlig tvert imot. Han er en kjent produsent av jaktfilmer, og selvsagt drifter han sin egen blogg fra ensomheten der oppe i fjellet. Ved hjelp av medbrakt PC, mobiltelefon, to videokameraer og fotoapparat, sørger friluftsbarskingen for å involvere verden i sin egen ensomhet og daglige gjøremål. For bare få dager siden var bloggen hans rangert på 30.-plass over landets mest leste blogger -og det er over 11.000 å velge mellom.

Bok, film og TV-serie

Bok og film og TV-serie skal det også bli av året i villmarken.

-At bloggen har tatt sånn av, det er, hva skal jeg si... trivelig. Jeg hadde ikke regnet med det. Men når jeg først gjør dette, er jeg jo glad for at folk er interessert, sier hovedpersonen selv.

-Hvorfor vil folk lese om dette?

-Som Lars Monsen allerede har bevist, så har nordmenn stor interesse for friluftsliv og helse og kosthold. Jeg tror det ligger der, kombinert med den drømmen mange har om å bryte opp fra A4-livet. Det er ikke så vanskelig, det er bare å bestemme seg, sier Kristoffer Clausen.

Selv fantaserer han om noe så pass A4 som å gå i en butikk og handle det han vil, ta seg en dusj og sove i en varm seng.

Opplevelsene hans kan du lese om på www.envillmann.no.

Har du noen gode råd til ""villmarkens sønn"?