Sommerkledde turister løp mildt panikkslagne i flokk og bannet på det som var av språk da værgudene plutselig bestemte seg for at det fikk være nok finvær. Til og med hardbarkede innfødte ble tatt litt på sengen av den plutselige regnværet.

Mens andre, som «Gullmannen» på Torgallmenningen, tok det litt mer med ro.

— Må betale

I løpet av tiden mellom 15.00 og 19.30 ble det målt 40,7 millimeter nedbør. Mesteparten kom i det regnet høljet ned som verst mellom 15.00 og 16.00.

— Vi har hatt 10 millimeter med nedbør i timen. Det er ganske mye, altså. Vi må vel betale for godværsdagene vi har hatt tidligere denne uken, sier meteorologsekretær Øyvind Westrheim ved Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

Verre i fjor

Mye vann, men ikke rekordmye.

— Vi hadde blant annet en sommernatt i fjor, hvor det kom 70 millimeter, sier statsmeteorolog Harald Abildsnes.

Han er smått væroptimistisk med tanke på dagene som kommer.

— Det kan nok komme noen byger, men stort sett blir det ok vær både i Hordaland og Sogn og Fjordane. Gradestokken vil nok vise temperaturer på rundt 20 grader, sier han.

Overvann

Ved Bergen brannvesen og teknisk etat i kommunen ble ettermiddag travel.

— Vi har fått en god del meldinger om kjellere under vann i Fjellsiden og i Laksevåg-området, så det har vært en travel dag. Brannvesenet har pumpet ut vann fra diverse kjellere. På toppen av alt fikk vi et strømbrudd, som gjorde at flere pumpeanlegg ble slått ut, sier vakthavende Nils Hatlehol ved kommunens vaktsentral.

VÅT: "Gullmannen" holder fortet. FOTO: HELGE SUNDE