Politiet i Bergen ble varslet om innbruddet på Åsane senter ved 07.35-tiden, da vektere kom for å åpne senteret.

I løpet av morgentimene ble det klart at et parti Iphone av typen 5S og 5C til en verdi av om lag 150.000 kroner er stjålet fra en Netcom-butikk i 2. etasje.

FJERNET GLASSET: Tyvene har fjernet glasset fra vinduet som leder rett inn i blomsterbutikken.
RUNE MEYER BERENTSEN

— Jeg kan bekrefte at det har vært innbrudd i natt. Foreløpig jobber vi med å få oversikt over hva som har skjedd, sier senterleder Nina Schanche Nilsen.

De splitter nye mobilene av typen 5c og 5s var en del av en stor Netcom-lansering i disse dager. Et vitne sier det var kjent på senteret at det skulle komme et større parti torsdag.

— Det vil jeg ikke gå inn på, sier kommunikasjondirektør Øyvind Vederhus i Netcom.

Han bekrefter at det er stjålet utstyr for store verdier, og at butikkkjeden har en kampanje i disse dager med de nye telefonene 5S og 5C.

- Målrettet innbrudd

Tyvene har først tatt seg inn i Toppe Blomster via et vindu, og derfra gått videre til Netcom-butikken som ligger 4-5 meter unna.

Kriminalteknikere jobbet på stedet fredag formiddag.

— Dette er helt åpenbart et målrettet innbrudd, sier Stig Slåtten, politioverbetjent ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

Han viser blant annet til at det lå en en urørt gullsmed-butikk rett ved siden av Toppe blomster og Netcom-butikken. Denne butikken er merket med at den har sikkerhetsalarm, i motsetning til de to andre.

— Det er alarm på senteret, men alarmen har ikke gått i dette tilfellet, sier Slåtten.

Senterleder Schanche Nilsen vil ikke kommentere om de to berørte butikkene har alarm.

Utro tjenere?

Både Netcom-butikken og en del av Toppe blomster var sperret av i morgentimene fredag.

— Apple er jo flinke til å skape interesse når de lanserer nye ting. Nå må folk gå til våre andre butikker, som på Lagunen og Galleriet, for å skaffe seg telefonen, sier Øyvind Vederhus i Netcom.

KLIPPET: Gitteret ved Netcom-butikken er biltt klippet.
RUNE MEYER BERENTSEN
KLIPPET: Det samme gjelder gitteret foran Toppe Blomster.
RUNE MEYER BERENTSEN

— Frykter du utro tjenere siden politiet kaller dette et målrettet innbrudd?

— Vi har selvsagt full tiltro til medarbeiderne våre. Utover det overlater vi etterforskningen til politiet, sier Vederhus.

Tok seg inn vindu

Politiet sa først at tyvene kom seg ved å lage et hull i taket, men det ble etter hvert klart at de hadde skåret ut et vindu i blomsterbutikken. Vinduet ligger på gateplan utvendig og leder ut til en smal vei mellom kjøpesenteret og et borettslag.

Tyvene har fjernet selve glasset fra vinduet og deretter tatt seg inn i blomsterbutikken. Deretter har de kuttet gitteret foran butikken, tatt seg ut i fellesarealet på senteret, og klippet gitteret på Netcom-butikken.

Politiet undersøker nå overvåkningsbilder. De setter foreløpig ikke saken i sammenheng med andre innbrudd.

— Det er altfor tidlig å si. Vi utelukker heller ikke at andre ting er tatt, sier Kronen.

Senterleder Schanche Nilsen sier at de ikke har hatt andre, liknende innbrudd den senere tiden.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

HER GIKK DE INN: Tyvene har fjernet glasset fra et vindu i blomsterbutikken. Vinduet ligger på gateplan utvendig og leder ut til en smal vei til et borettslag.
RUNE MEYER BERENTSEN