Et Widerøe-fly fra Sogndal fikk problemer med hjulet i luften og måtte foreta en kontrollert landing på Flesland.

— Vi fikk melding klokken 19.03 om at et fly fra Sogndal med 39 passasjerer hadde fått indikasjoner i cockpit på et løst hjul, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt.

Da alarmen gikk ble alt tilgjengelig personell sendt fra politiet i sentrum og Fana i tillegg til ambulanser fra Haukeland universitetssjukehus og brannvesenet.

Flyet landet klokken 19.10 uten problemer.

Alle fly er imidlertid også utstyrt med et manuelt system for å få hjulene ut, så ved hjelp av en pumpe, fikk mannskapet ut hjulet, og landet som normalt.

Dramatisk på bakken

Passasjerene og mannskapet på tre forholdt seg rolig, ifølge John-Ivar Sætre fra Ørsta, som var om bord i flyet.

– Det var ingen tegn til dramatikk om bord. Vi fikk hele tiden gode beskjeder om hva som skjedde, og mitt inntrykk var at landingen gikk som vanlig, fortalte han like etter flyet var på bakken.

Samtlige passasjerer fikk tilbud om å snakke med mannskapet og Widerøe-ansatte etter landingen, men de fleste valgte å dra hjem.

På bakken var imidlertid situasjonen langt mer dramatisk i minuttene før landingen.Politiet sendte alt tilgjengelig personell fra politiet til flyplassen, sammen med ambulanser og brannmannskaper.

Har skjedd før

Kongsteien forteller at en tilsvarende situasjon oppsto for kort tid tilbake siden med et fly fra Aberdeen til Bergen.

– Den gangen var det frost som forårsaket komplikasjonene. Denne gangen er vi fortsatt usikre, sier han.

Flyet blir stående på bakken i Bergen etter landingen, men så snart været tillater det skal det flys til Widerøes tekniske base i Bodø.

Det er andre dag på rad at et fly nødlander på Flesland. Lørdag fikk et fly problemer klokken 15.05, men landet kontrollert klokken 15.15.

Gårsdagens nødlanding skyldtes at flyet var blitt truffet av lyn, etter tidenes blizregn på Vestlandet lørdag.