RUNE CHRISTOPHERSEN BJØRN ERIK LARSEN (foto) rune.christophersen@bergens-tidende.no

Med en vinge som så ut til å være brukket, var fjærkreet et sørgelig syn på Smålungeren i går ettermiddag. Men hvem er egentlig interessert i å hjelpe en forulykket sjøfugl? Falken har ikke kapasitet til å redde verken fugl eller fisk. Brannvesenet var også en smule skeptisk i begynnelsen.

– Er det noen som redder måker da, undret vakten.

Og faktisk, det gjør Brannvesenet, hvis man spør pent. Etter noen minutter kommer det som utvilsomt er en brannbil, brummende forbi Rasmus Meyers samlinger. Ikke Simon Snorkel akkurat, men likevel.

Måken er på sin side mest opptatt av å holde sine artsfrender på avstand. Den kikker skeptisk på Atle Wikmann og Arild Skaatun, som hopper ut av førerhuset.

«Farlig gods, spesialutstyr», står det på bilen. Det viser seg imidlertid at spesialutstyret begrenser seg til en litt for kort vaskekost.

Idet Skaatun langer ut etter måken med vaskekosten, finner den ut at den heller vil friste en usikker skjebne under BTs julegran.

Vi må bare konstatere at redningsaksjonen var mislykket. Sannsynligvis er det lettere å redde en katt i et tre, enn en måke på glattisen.

VILLE IKKE REDDES: Måken er på vill flukt bort fra velmenende Arild Skaatun. – Den var mer mobil enn jeg trodde, utbryter brannmannen.