• Veien videre for Akvariet blir best hvis jeg fratrer, sier Kees Ekeli.

Kees Ekeli har sagt opp sin stilling som direktør ved Akvariet i Bergen, og fratrer 30. juni 2015. Det kom frem i en pressemelding som ble sendt ut torsdag kveld.

Da satt styret i Akvariet i møte om situasjonen og uroen som har vært ved den bergenske turistattraksjonen.

— Jeg tenker at det har vært mye negativt rundt Akvariet. Jeg tror veien videre for Akvariet blir best hvis jeg fratrer, sier Ekeli til BT.

- Vanskelig beslutning

— Jeg er veldig glad i Akvariet. Det har vært en vanskelig beslutning. Nå som jeg har tatt avgjørelsen, oppleves det riktig. Det føles veldig greit, fortsetter han.

I pressemeldingen skriver han at «etter motstand fra flere av de ansatte tenker jeg det vil være enklere å videreutvikle virksomheten med en annen leder. Jeg samarbeider godt med styret, og vi har kommet frem til at dette er en god løsning.»— Jeg opplever at det største problemet har vært at Akvariet har blitt skadet i denne prosessen. Det er fryktelig syndat vi ikke kunne finne en løsning, sier han til BT.

Ekeli går ikke umiddelbart, men skal jobbe ut juni neste år.

— Jeg jobber i et halvår til.Men poenget er de 12 gode årene og alt det vi har fått til. Det jeg setter pris på nå, er støtten fra Bergens befolkning, sier han.

- Min egen avgjørelse

- Er du blitt presset til å si opp?

— Nei, det er definitivt min egen avgjørelse. Styret viser forståelse for min avgjørelse. Jeg tok avgjørelsen allerede 4. desember, men informerte styret tidlig i dag.

- Hvorfor ventet du?

— For å få ro rundt prosessen når vi nå stenger dørene i to måneder.

- Hva skal du gjøre etterpå?

— Jeg har ikke noen ny jobb å gå til. Nå gleder jeg meg til en fredelig juleferie, sier Ekeli.

Han bekrefter overfor BT at han har inngått en sluttavtale med styret, men sier at den er konfidensiell.

- Det beste for Akvariet

Kees Ekeli er marinbiolog, og har vært ansatt ved Akvariet i Bergen siden 1998. Han har vært direktør siden 2002.

Styret vil rett over nyttår starte arbeidet med å finne Kees Ekelis etterfølger, sier styreleder Hallgeir Riisøen.

— Kees Ekeli har gjennom 12 år gjort en meget god jobb for Akvariet. Som frontfigur har han bygget opp Akvariets omdømme på en god måte. Styret er takknemlig for det arbeidet han har nedlagt. I den siste tiden, med kritikk fra ansatte og Arbeidstilsynet, har Kees Ekeli vist en konstruktiv innstilling. Vi er glad for at han tatt ansvar for å fullføre viktige forbedringer ved Akvariet før han fratrer, sier styreleder Hallgeir Riisøen.

Den siste tiden har det kommet hard kritikk mot Ekeli og ledelsen ved Akvariet fra flere ansatte og tidligere ansatte. De har klaget på arbeidsforholdene og dyrevelferden ved Akvariet. Også Arbeidstilsynet har kommet med kritikk. Nylig ble det bestemt at Akvariet skal holde stengt til februar for å rydde opp i forholdene.— Dette er til det beste for Akvariet. Man kan begynne å tenke fremover, sier dyrepasser Frits Martem, som nylig sa opp jobben i protest mot Ekeli.

Overrasket tillitsvalgt

— Det kom litt overraskende på meg. Men nå skal vi samarbeide så godt vi kan frem til juni. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å lukke alle pålegg vi har fra Mattilsynet og Arbeidstilsynet, sier tillitsvalgt Even Romarheim til BT.

- Var det mulig for han å fortsette?

— Det er vanskelig å si. Dette var jo veldig tungt både for han og familien. Å bli hengt ut i mediene er ikke greit for noen. Jeg tror det var vanskelig for han uavhengig av hva de ansatte har ment. Han mente dette var beste for Akvariet på lang sikt.

- Hva ser de ansatte etter i en ny leder?

— Dette er jo en jobb litt utenom det vanlige. Vi trenger en leder som er god på økonomi og HR. En god veileder for de ansatte. I mine øyne må det ikke nødvendigvis være en fagperson. Det må være en leder som er veldig flink til å lytte og samarbeide med de ansatte for å få til et best mulig tilbud for publikum.

- Ikke vingeklippet

— Det er ingen vinnere i denne saken, men det var noe som trenges og på lang sikt er det beste for Akvariet. Vi kommer uansett til å samarbeide med direktøren og styret fremover. Jeg ser ikke det som noe problem

- Er han ikke nå vingeklippet som leder de neste seks månedene?

— Nei, jeg vil ikke si det. Det kommer en ekstern person inn som skal hjelpe oss i prosessen. Kees har tross alt vært her i tolv år, så han vil ha en del ting å komme med som kan hjelpe oss videre.