Rettssaken skal gå over seks dager og starter i dag, tirsdag.

Første halve dagen er satt av til forklaringen fra tiltalte Steven Dan Danielsen (24), som har innrømmet forsettlig drap og seksuelt overgrep.

Følge rettssaken direkte her.

I kø

Interessen rundt rettssaken er stor, både fra media og publikum.

Allerede klokken 07 tirsdag var det kø ved rettslokalene, der 15 plasser er holdt av til publikum.

VENTER: En vennegjeng fra Bergen har reist til Sunnmøre tingrett for å følge saken.
MARITA AAREKOL

En venninnegjeng på fem fra Bergen var blant dem som hadde vært tidlig ute for å sikre seg plass.Venninnene ba om å slippe å si noe om hvorfor de vil følge saken.

Rådgiver Kjetil Hagen i Sunnmøre tingrett sier de 15 publikumsplassene var fylt opp allerede klokken 07.15.

— Det var mest unge folk som var her da, sier Hagen.

Flere klassevenner av den drepte Anja Weløy Aarseth er også til stede på benkene bakerst i rettslokalet. De ønsket ikke å si noe like før rettssaken, men tre klassevenner har tidligere latt seg intervjue av BT.

Eks-kjæreste vitner

Etter planen tirsdag skal også den tiltalte 24-åringens eks-svigermor og eks-kjæreste vitne tirsdag - samt søsteren av eks-kjæresten til tiltalte.

Eks-kjæresten og tiltalte hadde et felles barn. Disse tre vitne skal fortelle om sin kotakt med tiltalte i forkant av av drapet på Aksla, som skjedde onsdag 28. august i fjor.

Rettssaken fortsetter onsdag med vitnemål fra blant andre flere av tiltaltes venner.

Klokken 08.50 tirsdag kom de pårørende i saken inn i rettssalen. Tingretten ba om at det, etter ønske fra de pårørende selv, ikke ble tatt bilder da.

De pårørende ble ført inn gjennom rettslokalet og ut til et tilstøtende rom.

- Spent på forklaringen

Aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, sier tirsdag morgen i 09-tiden at hun er spent på forklaringen fra tiltalte.

SPENT: Aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, her sammen med bistandsadvokat Einar Råen like før rettssakens start tirsdag.
Marita Aarekol

— Vi får se hvor mye tid han bruker og hva han ønsker å forklare seg om. Jeg er spent på om forklaringen vil være i tråd med hans tidligere forklaringer, og om nye ting kommer inn, sier Thorn Nordheim til BT.

- Snakket mye

24-åringens forsvarer, Per Herman Thori-Aamot, som kom inn som ny forsvarer sent i fjor høst, sier han selvsagt har snakket mye med klienten om forklaringen.

FORSVARER TILTALTE: 24-åringens forsvarer, Per Herman Thori-Aamot.
Marita Aarekol

— Vi får se hvordan det går, sier han ordknapt.

RETTSSAK: Her skal Steven Dan Danielsen (24) forklare seg om drapet.
MARIT AAAREKOL