Klokken 13.31 meldte en patrulje at de trengte bistand på tinghuset i Bergen.

— Vi reagerte umiddelbart og sendte fire patruljer til stedet, sier Ole Jacob Malmo, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Han forteller at opptrinnet skjedde i forbindelse med fremstilling for retten.

— Det var en person der som blandet seg opp i patruljens arbeid. Han har prøvd å hindre politiet i å gjøre jobben sin, sier Malmo.

Mann (36) kjørt vekk

— Det var mer enn vår enhet på stedet kunne håndtere på egen hånd, og de ba derfor om bistand. Det ble brukt pepperspray for å få kontroll på situasjonen, og vi tok hånd om en mann, sier Malmo.

Mannen, som er 36 år gammel, er kjørt til legevakten. Operasjonslederen forteller at han har tilknytning til saken som ble behandlet i tinghuset.

Mannens forsvarer, Stein Erik Ottesen, sier til bt.no at han er sjokkert over politiets handlemåte.

— Vi hadde vært i retten fordi klienten min var tiltalt i en legemsfornærmelsessak. Jeg oppdaget at jeg ikke hadde fått kopi av tre vitneavhør i saken, og ga beskjed til dommeren. Retten ble hevet, og jeg ba min klient gå på gangen, slik at jeg kunne få sakspapirene fra aktor, sier Ottesen.

Slik gikk det altså ikke.

- Forsøkt å ringe

— Jeg hørte støy og like etterpå så jeg min klient ble ført bort i håndhjern. Det luktet også pepperspray i gangen, legger han til.

Ottesen sier han ikke vet hvorfor politiet grep inn mot mannen.

— Jeg så jo ikke hva som skjedde forut for pågripelsen, men kommer til å be om å få vite hvorfor det ble aksjonert. Jeg har forsøkt å ringe politiet, sier forsvareren.

Han beskriver saken som mannen var tiltalt i som mindre alvorlig. Ottesen kjenner heller ikke tiltalte fra tidligere, ettersom han er en ny klient.

— Vi skulle til mitt kontor for å gå gjennom vitneavhørene, men det lot seg jo ikke gjøre når han ble ført bort, sier han.

Operasjonsleder Malmo sier at han ikke kjenner detaljene i saken.

RYKKET UT: Politiet rykket ut til tinghuset torsdag formiddag. Det er uklart hva som har skjedd.
2211-TIPSER