Ondag morgen hadde TV 2 fått fire hundre e-poster fra ulike personer som ville protestere på bibelbålet til Otto Jespersen i Ålesund forrige fredag. Ondag kveld var antallet kommet opp i 1300 e-poster.

Etter at alle store medier omtalte e-post-stormen torsdag, fortsatte flommen av e-post til TV 2.

Torsdag kveld hadde TV 2 fått 3 500 e-poster.

— Det er ikke annet å si enn at dette er den sterkeste rekasjonen TV 2 har fått i min tid her på huset, sier Vibeke Hansen til bt.no.

Organisert aksjon

Under følger intervjuet hun ga til bt.no onsdag ettermiddag, da det hadde kommet 1300 e-poster til hennes adresse:

– Dette helt unikt. Det har aldri vært tilsvarende seerstorm, sier Vibeke Hansen, informasjonssekretær i TV 2.Etter at Otto Jespersen kom på førstesiden av gårsdagens VG og kastet noen løvtynne bibelsider fra mosebøkene på bålet, har kristenfolket kommet med sterke reaksjoner. Seerstormen mot TV 2 er organisert.

– Jeg har selv sett tekstmeldingen hvor det oppfordres til å sende e-posten direkte til meg, sier Hansen til bt.no.

Hun har ikke hatt anledning til å lese alle e-postene, men understreker at de fleste meldingene hun har lest har vært særdeles høflige og velbegrunnede.

– Avsenderne har sterke meninger, men det er ingen av dem jeg har sett som har vært ufine, sier Hansen.

Hansen jobber til vanlig med seerreaksjoner, og kan ikke gjøre annet enn å sende henvendelsene videre.

– Det er ikke jeg som kan avgjøre om programmet skal sendes eller ikke, men alle e-postene blir videresendt til dem som skal ta den avgjørelsen, sier Hansen.

Krakilsk språkbruk

Konserndirektør i TV 2, Rune Indrøy, kan ikke love om sekvensen med Jespersens Bibel-bål vil bli stoppet av TV2.

– Vi må se programmet før vi bestemmer oss, sier han til bt.no.

Hva synes du om de massive reaksjonene fra kristenfolket?

– Det er fritt frem for alle å mene hva de vil. Klart over 1300 reaksjoner er mange, men sett i forhold til innbyggertallet, så er ikke dette så mye, sier Indrøy til bt.no.

Selv har han også fått noen av e-postene direkte til seg.

– Noen er mer krakilske i språkbruken enn andre, sier Indrøy, uten at han vil gå inn på hva som er skrevet direkte til ham.

Vanvittig mye

Generalsekretær i organisasjonen Familie & Medier, Geir Magnus Nyborg, er overrasket over det sterke antallet med e-poster til TV2.

– Dette er vanvittig mye. Jeg hadde kanskje trodd det ville komme rundt hundre e-poster. Reaksjonen viser kanskje at det er mange, både kristne og ikke-kristne, som har et spesielt forhold til Bibelen, sier Nyborg til bt.no.

Nå håper han TV 2 ikke sender innslaget til Jespersen.

– TV2 ville aldri sendt det om det var Koranen som ble brent. Når det gjelder Bibelen, så kan de trygt sende det uten at noen svir ned TV 2-bygget på Nøstet. Vi håper TV 2 tenker prinsipielt i denne saken, sier Nyborg.

PROVOSERER: Otto Jespersen har hisset på seg kristenfolket etter å ha brent deler av Bibelen.