Ved 12.45-tiden gikk flere politifolk til aksjon mot boligen på Paradis. Politiet brøt seg inn i biler som sto parkert utenfor og gjorde også beslag i boligen. Tirsdag hadde politiet en aksjon mot huset. En mann ble da pågrepet og siktet for menneskehandel. Det kan se ut som om han har leid ut boligen til en rekke andre mennesker, men det er for tidlig å si hva som egentlig har skjedd. Torsdag blir han avhørt.

I BIL: Politiet ransaker en av bilene utenfor huset på Paradis.
ODD MEHUS

Ransaker boligen

Tirsdag morgen og formiddag var det stille og rolig utenfor huset, men klokken 12.45 kom tre politipatruljer til stedet. En politimann kjente på biler som sto parkert utenfor huset. Disse bilene var låst.

Ut fra det BT så, var politiet i kontakt med beboere på stedet. Det er uklart hvor mange politifolk som deltok, men det var et tosifret antalle mennesker som deltok i ransakingen. Tolker var også med.

En av politifolkene brøt opp en av de parkerte bilene utenfor boligen kort tid etter at de ankom stedet.

— Vi er på plass og gjennomfører en ransaking. Vi gjør dette for å få en oversikt over hva som har skjedd, sier Jørn Solsvik, leder ved Org.krim i Hordaland politidistrikt.

Dro med beslag

TROLIG BESLAG: Klokken 13.40 forlot politiet boligen på Paradis med flere poser, trolig inneholdende beslag gjort i huset.
GERHARD FLAATEN

Klokken 13.15 fortsatte politifolkene med å ta seg inn i biler som sto parkert utenfor. Det som trolig var en av de mannlige beboerne i huset, sto utenfor og snakket med en politimann, ved hjelp av tolk. Samtidig var andre politifolk inne i huset.

Ved 13.40-tiden kom flere politifolk ut av huset. De hadde da med seg flere poser som inneholdt beslag gjort i huset. To politibiler forlot stedet med beslagene. Klokken 14.10 var det fortsatt politi på stedet.

En nabo BT snakket med onsdag, sa at det kan ha bodd 40 personer i huset, herunder barn, kvinner og menn, de siste månedene.

— Det virker veldig organisert, de reiser og kommer i puljer, sier hun.

En annen nabo forteller at hun kjenner igjen flere av beboerne i huset fra Bergen sentrum, hvor hun har sett dem tigge.

— Kvinnene tar Bybanen hver morgen, mens mennene kjører rundt her om natten. Jeg har våknet flere ganger av at de kjører fort forbi, sier hun.

BT banket på døren i huset etter at politiet hadde forlatt stedet. Ut kom en kvinne og to menn. De var aggressive og ønsket ikke å uttale seg.