• Jeg var redd for at masten skulle havne overbord og bli slått mot skutesiden, sier olje- og energiminister Olav Akselsen (til venstre) etter havariet i dag.

Ved 10.30-tiden søndag havarerte Akselsens seilskute "Quinden" ved Ryvarden fyr nord for Haugesund. Masten på den 47 fot lange kutteren knakk i de store bølgene på det beryktede havstrekket Sletta utenfor fyret. Skuten fikk slagside og Rogaland radio fikk melding om at båten tok inn vann. -Dramatisk Dønningene slo inn på dekk, og mannskapet trakk bak i båten.— Det var ganske ubehaglig, sier Akselsen til BT.no. Via radio fikk havaristen oppmerksomhet fra en av de mange fritidsbåtene som passerte Sletta søndag formiddag.Tåke, vind og sjø gjorde situasjonen såpass dramatisk at redningskøyta "Nils Aure" umiddelbart satte kurs mot havaristen og kom til unnsetning. - Det var ikke noe hysteri ombord. Men litt dramatisk var det jo, sier ministeren. På Sildajazz Akselsen var på vei nordover mot hjemstedet Stord sammen med konen Astrid og fire andre da masten knakk. De seks hadde tilbragt helgen på Sildajazzen i Haugesund. Quinden er nå slept til land på Bømlo.

KNAKK: Masten på den 47 fot lange kutteren knakk i de store bølgene på det beryktede havstrekket Sletta. Olav Akselsen til venstre.
Helge Skodvin