Byens eldste butikklokaler, fra 1561, blir stående tomme når den tradisjonsrike regntøysbutikken legges ned. Seks ansatte mister jobben.

Helt siden 1883 har familien Aksdal solgt sydvester, støvler, tøfler og regntøy i og utenfor porthvelvingen. Fem generasjoner har arbeidet i familiebedriften i Østre Murallmenning 12.

Skylder 1,2 millioner

Bergen tingrett godtok mandag bedriftens begjæring om konkurs. Bedriften har om lag 1,2 millioner kroner i gjeld, mens varebeholdningen er verdt rundt 80.000 kroner.

Ifølge tingretten er det selskapet ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller. Betalingsvanskene er ikke av forbigående art.

Butikk siden 1600-tallet

Det er svært tradisjonsrike lokaler som nå blir stående tomme. Helt siden 1600-årene har det vært kramboder i bygget.

Muren, også kalt «Den Rosenkrantzke Muur», ble oppført i 1561 som hovedbygning i lensherre Erik Rosenkrantzs private gård. Porthvelvingen dannet forbindelsen mellom indre og ytre del av den gamle Strandgaten.

Full av butikker

Voksne bergensere husker den gangen det var seks butikker i Muren: to på nordsiden, to på sørsiden, bakerbutikk med inngang på østsiden og bondehandel i kjelleren med tresko og kiper utstilt i trappen. De siste årene har Aksdal fylt det meste av huset. Det ligger også et buekorpsmuseum i bygningen.

Butikkeier Svein-Henning Aksdal ønsker ikke å kommentere konkursen overfor bt.no.

Vil du savne Aksdal i Muren? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

Arkiv
Arkiv