I går kveld ble hunden avlivet.

— Etter at han hadde angrepet mennesker inne i deres hjem, var det ingen annen utvei enn å avlive hunden, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til BT.

At det skjer er familien som ble angrepet glade for. De fikk seg virkelig en støkk i går formiddag.

Anne Cathrine Kvamme og samboeren Johnny Bjerkås satt inne i sin egen leilighet i Rogagaten sammen med den lille hunden Nova (2).

Ved 12-tiden i går bykset det plutselig inn en sort hund i leiligheten.

— Man forventer bare ikke at noe sånt skal skje. Ingen normale hunder oppfører seg sånn. Det eneste jeg så av den hunden var tennene. Det var utrolig skummelt, forteller Kvamme til BT.

Den fremmede hunden gikk umiddelbart til angrep på lille Nova og samboerparet.

Paret prøvde å løfte Nova opp og i sikkerhet, men den store hunden bet seg fast i beinet på den. De prøvde å få den illsinte hunden til å slippe.

— Til slutt måtte de bryte opp bittet og fikk sparket den fremmede hunden ut av huset, sier politibetjent Henrik Meyer ved Løvstakken nærpolitistasjon.

Der ble hunden stående utenfor å bjeffe i rundt tre kvarter.

— Vi hadde bestemt oss for å avlive den på stedet, men i mellomtiden kom en som sier han er en venn av eieren. Hunden blir nå tatt i forvaring av politiet, sier Meyer.

Senere på dagen i går besluttet altså en jurist at hunden skulle avlives.

Nova ble sendt til veterinær i går ettermiddag, mens samboerparet måtte til legevakten for kontroll. Ingen av dem hadde alvorlige skader, men var oppskaket etter hendelsen.

BLE ANGREPET: Anne Cathrine Kvamme (26) satt i kjellerleiligheten sammen med hunden Nova (2) da en svart hund kom byksende inn et åpent vindu og gikk til angrep på dem begge.
ANE BØRHAUG
TATT: Her blir hunden tatt hånd om av politiet.
ANE BØRHAUG