Fotballagent Rune Hauge (52) er ikke bare interessert i fotball og penger. Siden studiedagene har han også spilt bridge, og i går deltok han i Bergen Akademiske Bridgeklubbs årlige parturnering på Terminus. Som makker hadde han med seg bodøværingen Tor Hellnes, rankert som tredje beste bridgespiller i verden.

— Bridgen er en ventil i forhold til all jobbingen - noe som er helt annerledes. Men jeg spiller bare så mye at det er kjekt, og for lite til å bli god nok. Bare spør makkeren min, flirer han og kaster kortene.

Tap og vinn med samme sinn Fordelt på 60 bord og 106 enkeltspill kjempet drevne bridgepar mot hverandre i helgens stor-turnering på Grand Hotell Terminus.

— Nå dobler han sikkert! De konkurrerer om meldingene. Her er det snakk om touch and go!

Arrangørklubben Bergen Akademiske Bridgeklubbs Kirsten Rita Arnesen (73) står ved ett av spillebordene og hvisker oss i øret, mens hun peker og forklarer.

Uten mat og drikke ¿ Den store salen i hotellets tredjeetasje syder av intens bridgekonsentrasjon. Også i etasjen under sitter nesten like mange vaglet rundt de små bordene, med blikkene flakkende mellom kortene på egen hånd, makkerens samspill og motspillernes meldinger.

Samtidig ser de fleste ufortrødent tilbakelente og avslappete ut. Noen drikker kaffe, andre brus, mens atter andre slafser i seg frukt eller ost- og skinkebaguetter underveis.

Innimellom kommer spillere med høye utbrudd, mens de reiser seg og veiver seierssikkert med armene. Altså slett ikke som i poker; her er det tydeligvis lov til både å le og snakke sammen.

Wonderfulle Kirsten Rita - Bridge er faktisk veldig sosialt. Vi har mye gøy sammen, samtidig som det er veldig spen-nende, sier Kirsten Rita. Selv er hun flasket opp på kortspillet; det var foreldrene hennes Inga og Odd Arnesen som startet Norsk Bridgeforbund for 75 år siden.

— Jeg var 39 år da jeg begynte i bridgeklubb – og ble skikkelig bitt av basillen. Allerede som 44-åring spilte jeg på landslaget, forklarer hun stolt.

Arnesen har vært både sekretær og formann i Bergen Akademiske Bridgeklubb, nå er hun æresmedlem. Uten henne ville det trolig ikke blitt noe av den årlige bridgeturneringen.

— Jo da, det har vært mye jobbing, innrømmer den driftige damen – som denne helgen har hatt fire bulgarske bridgespillere boende i heimen. I dag skal de få indisk kyllinggryte.

— Isn't she just wonderfull, sier den bulgarske hotelleieren Galin Nenov og gir vertinnen sin en god klem.

Finansierer et helt lag Ved ett av bordene sitter fotballagent og multimillionær Rune Hauge (52).

— Jeg har spilt bridge siden studiedagene. Det er en fin ventil til all jobbingen, kjekt å gjøre noe helt annerledes, innrømmer han.

Faktisk er den steinrike fotballagenten så bridgeinteressert at han like godt finansierer et helt bridgelag på seks norske spillere. Sammen reiser de jorden rundt – blant annet har de vært på Honolulu og i Las Vegas, og til sommeren venter EM i Tyrkia. Alt betalt av Hauge.

- Jævla slitsomt! Men fotballagenten innrømmer at han ikke er noen god bridgespiller.

— Nei, vi sliter skikkelig for poengene. Og som regel er det jeg som svikter laget. Bare spør makkeren min, sier han og nikker over bordet, der bodøværingen Tor Helness (49) gjør et tappert forsøk på å redde spillet. Helness er tredje beste bridgespiller i verden. Nå gliser han bredt.

— De' æ jævla slitsomt å være makkeren til hain Rune. Nei, ha ha! Æ syns vi har et bra lag tesammens. Det er bare kjekt å spille med hain Rune. Så det vil æ fortsett med, forsikrer den tidligere aksjemegleren på klingende nordnorsk.

For å bli tredje best i verden reiser Helsett jorden rundt og spiller bridge fire måneder i året. Ellers bruker han et par kvelder i uken hjemme med bridgespilling på internett.

Rune Hauge bare flirer.