Slik holdt de på i hele 11 norske byer, juristene fra ulike offentlige etater i går.

Hensikten var å vise vei i jungelen av lover og regler.

En undersøkelse Norges Juristforbund nylig har fått gjennomført viser at 51, 3 prosent av vestlendingene synes det er ganske, eller svært vanskelig å orientere seg i jungelen av paragrafer og regler. Likevel er det 63,9 prosent som har ganske eller stol tillit til lovverket.

Juristene på Torgallmenningen i går kom fra Politiet, Bergen kommune, Skatteetaten, Fylkesmannen, NAV (eller arbeids— og trygdeetaten) og Konkurransetilsynet.

–Hva spør vanlige bergensere Konkurransetilsynet om da?

–Vi får spørsmål om kraftpriser. Også her, men ikke minst på kontoret, sier Jostein Solberg, fra det nyinnflyttede tilsynet i Bergen.

–Det er også viktig å vise at ikke alle jurister er advokater. Faktisk jobber 7000 av oss i offentlige etater, mens 5000 er advokater, sier prosjektleder for arrangementet i Bergen, Marta Johanne Gjengedal.

Hun og hennes kolleger fikk besvart mellom 200 og 300 henvendelser i går.

–Interessen var så stor at jeg regner med dette blir en årlig foreteelse, sier Gjengedal.

SPØRSMÅL OG DISKUSJONER: Det ble både spørsmål og diskusjoner da et 40 talls jurister stilte opp på Torgalmenningen i går for å svare på spørsmål om lover og regler. Her har vi Tove Brevik (i midten) i hyggelig diskusjon med Dan Femoen (til venstre) og Jostein Solberg fra konkurransetilsynet
Bruvoll, Martin