— Jeg trengte en person til å være til stede for å roe ned situasjonen. Jeg mener dette er uproblematisk, og har forklart meg til politiet om det, sier advokaten til Bergens Tidende.

Han sier han er ukjent med at politiet har gitt ham status som siktet.

— Meg bekjent er jeg ikke engang politianmeldt i denne saken. Uansett har det ingenting med jobben min som advokat å gjøre.

«Helt fortvilet»

Det var tidlig i september den beryktede voldsmannen midt på natten ble oppringt av sin tidligere forsvarer.

Advokaten hadde problemer med et familiemedlem, og ville at den tidligere klienten skulle komme hjem til ham for å rydde opp i situasjonen.

«Han var helt fortvilet, og ba om min hjelp», skal 34-åringen ha sagt i avhør.

Kort tid etter telefonsamtalen reiste 34-åringen hjem til advokaten og ble der natten over. Advokaten skal i avhør ha forklart at han regnet med at klientens blotte tilstedeværelse ville roe ned situasjonen. 34-åringen skal ikke ha utøvet vold under besøket.

Politiet fikk etter kort tid tips om historien, og i forrige uke ble advokaten møtt av tjenestemenn da han kom ut fra en rettssal. Han ble tatt med til kammeret, og holdt i forvaring til 34-åringen hadde forklart seg om hendelsen. Deretter ble advokaten løslatt.

Ingen venn

Bergens Tidende har fått bekreftet at advokaten er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227. Politiet mener at advokaten ved å hente en voldssiktet hjem til seg midt på natten, i realiteten er kommet med en trussel overfor familiemedlemmet han var i konflikt med.

Advokaten bekrefter hendelsesforløpet, men synes ikke handlingen er kritikkverdig.

— Er denne mannen en venn av deg?

— Nei, jeg kjenner ham som klient, sier advokaten.

34-åringen er tidligere dømt for vold ved to anledninger. Han er en av fem personer som nå er siktet for vold mot en 29-åring som ble funnet død i en leilighet i Bergen for en måned siden.

Helt fra 29-åringen ble funnet død, var politiet på jakt etter 34-åringen. Det var den siktede advokaten som sørget for at 34-åringen meldte seg for politiet. Dette skjedde få dager etter det nattlige besøket hos advokaten.

34-åringen sitter for tiden i varetekt. Han er ikke siktet for trusler i forbindelse med advokatbesøket. Mannen representeres nå av en annen bergensadvokat