BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

— Her var det ikke engang grunnlag for å iverksette etterforskning, mener advokat Bjørn Meltzer. - Jeg ventet en henleggelse, men på et tidligere tidspunkt, sier den kjente forsvarsadvokaten til Bergens Tidende. Han kritiserer politiet for at de ikke har avhørt et eneste av vitnene han har bedt dem om å snakke med.

— Dessuten burde saken vært etterforsket av et annet politidistrikt. Jeg har så mye med politiet i Bergen å gjøre at de skulle ha veket sete - slik de har gjort i en sak som dreier seg om etterforskning av en lagdommer i Bergen, påpeker Meltzer.Politifullmektig Helge Vigerust ved Bergen politidistrikt bekrefter at kokainsaken nå er avsluttet.

— Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, opplyser Vigerust. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Påklager avgjørelsen Meltzer er ikke fornøyd med begrunnelsen for henleggelsen.

— Begrunnelsen burde vært at den henlegges fordi intet straffbart forhold anses bevist. Jeg vurderer å påklage avgjørelsen, sier advokaten. Anklagen om at advokaten hadde mottatt kokain på en fest påsken i fjor, kom fra en av hans egne klienter - mannen som i dag er hovedtiltalt i Åsane-drapet.

Denne 26 år gamle dørvakten ble raskt knyttet til drapet på Øyvind Bjarte Madsen natt til 19. april i fjor. Dørvakten hadde flere ganger tystet til politiet om kriminelle forhold i Åsane-miljøet, og ble derfor oppsøkt av spanere like etter drapet. De snakket med dørvakten om kvelden 19. april.

Anklaget av sin egen klient Han var da på en fest på Hotel Ambassadeur, der blant andre også advokat Bjørn Meltzer var. Da spanerne fikk vite at Meltzer var på festen, ville de vite hva han gjorde der. Dørvakten sa da at advokaten hadde mottatt kokain av en mann på festen.

På grunn av denne anklagen fra sin egen klient ble advokaten avsatt som forsvarer for den etter hvert drapssiktede dørvakten. 26-åringen forsvares i dag av advokat Helge Wesenberg.Dørvakten trakk seinere anklagen tilbake.Advokat Bjørn Meltzer er fortsatt siktet for to andre straffbare forhold. Statsadvokatene har ennå ikke avgjort om det skal tas ut tiltale i disse to sakene.