Dermed slipper advokaten å sone.

Mannen er dømt for vanskjøtsel av sin egen sønn, og for ett tilfelle av trusler mot sønnen.

Han er dømt til å betale 25.000 kroner i erstatning til sønnen, samt 5000 kroner i saksomkostninger. I tillegg får advokaten en bot på 15.000 kroner.

Mannen er derimot frifunnet for volden påtalemyndigheten mente han utførte mot samboeren.

Han er også frifunnet for vanskjøtsel av henne.

— Ville ha ubetinget fengsel

Påtalemyndigheten mener det ikke er tvil om at den tiltalte advokaten har vanskjøttet sin familie gjennom en årrekke. Påstanden var ni måneders ubetinget fengsel.

— Denne saken viser et totalbilde av en person som bedriver overgrep mot sin familie over år. Skulle vi tatt med hvert enkelt tilfelle, ville det blitt utallige sider, sa aktor, politiadvokat Kjetil Kvalvik, i sin prosedyre.

— Vi har fått innblikk i en familiesituasjon som har vært horribel. En familiefar som har opptrådt krenkende overfor sin samboer og sine barn, fortsatte Kvalvik.

- Min klient kan dømmes

Den tiltalte bergensadvokatens forsvarer mente selv klienten kunne dømmes for å ha hentet en voldsdømt mann hjem til seg, og senere kommet med truende uttalelser mot sin egen sønn.

— Denne delen av saken er ugrei. Det var en ytterst klanderverdig opptreden av NN (tiltalte, red.anm.), det som skjedde. Det kom en del tåpelige utsagn, sa advokat Erling O. Lyngtveit i sin prosedyre i Bergen tingrett, og viste til den tilspissede episoden i familiens hjem i fjor høst.

Den tiltalte advokaten har innrømmet, også i retten, at det er godt mulig at han kom med truende uttalelser mot sønnen.

— Du er den neste på dødslisten. Jeg skal ordne det slik at du får ligge ved siden av NN (en mann som døde etter omfattende vold, red.anm), skal den tiltalte advokaten ha uttalt.