Tirsdag denne uken møtte kvinnen på advokatens kontor i Bergen for å legge siste hånd på verket i saksøkingen av legen og helseforetaket han jobber for.

Ifølge kvinnen skal advokaten ha benyttet anledningen til å forgripe seg på henne seksuelt.

Misbruk av stilling

–Det stemmer at vi har mottatt en anmeldelse mot en advokat i Bergen. Han er siktet etter straffelovens paragraf 193, sier politiadvokat Trond Eide til ibergen.no.

Paragrafen omhandler dem som skaffer seg en seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Etter det BT forstår skal saken handle om en 28 år gammel kvinne som har gått til sak mot et helseforetak etter en mislykket fettsuging. Da hun møtte på kontoret til advokaten, skulle han ta bilder av henne som skulle brukes til saksøkingen. Avtalen om bildene skal ha vært gjort en uke i forveien.

Det er under denne bildesekvensen at advokaten skal ha tatt den 28 år gamle kvinnen på brystene.

Frivillig eller ikke?

Striden mellom advokaten og kvinnen er nå hvorvidt berøringen av brystene skjedde på oppfordring fra kvinnen eller ikke.

Advokaten har forklart til politiet at han ble bedt om å ta på kvinnens bryster. Kvinnen skal ha forklart advokaten at legen som utførte fettsugingen også hadde oppfordret henne til å forstørre brystene fordi de var for myke.

Advokaten hadde reagert på at legen ville operere brystene hennes, og spurt om en forklaring. Han skal da ha blitt oppfordret til å ta på brystene hennes for å kjenne etter om de var myke eller ikke.

Den aktuelle advokaten reagerer sterkt på anmeldelsen, men ønsker ikke å kommentere saken for Bergens Tidende.

Etter at anmeldelsen kom inn har politiet vært på advokatens kontor og tatt beslag i bildene som ble tatt før brystklåingen.