— Jeg tror jeg brukte uttrykket «ulv i fåreklær».

Erik Skjæveland sikter til planene om å få Jarle Veivåg inn på Fremskrittspartiets nominasjonsliste for senere å få ham valgt inn i bystyret i Bergen.

BT har tidligere gjengitt et anonymt tips som ble sendt på e-post til Fremskrittspartiets lokalkontor i Bergen. Nå viser det seg at hovedkontoret i Oslo også ble varslet. Ikke bare én gang, men to ganger.

— Jeg sendte to e-poster til Fremskrittspartiets hovedkontor, sier Erik Skjæveland.

Les også: Veivåg vil fortsette

Ba Jensen ringe

Henvendelsen fra Skjæveland var signert med fullt navn, forteller han. Han anslår at e-postene ble sendt om lag to uker før nominasjonsvalget 29. november 2006. Hvis e-postene ikke er slettet, befinner de seg på en ødelagt maskin.

Siden de ble sendt så langt tilbake som høsten 2006, kan ikke Skjæveland gjengi ordlyden i henvendelsene ordrett, men hva innholdet var, er han ikke i tvil om.

— I den første e-posten skrev jeg at det var saker og ting som foregikk i Bergen som de burde få vite om, sier Skjæveland.

Han la ikke skjul på hvem han var, og burde ikke være spesielt vanskelig å få tak i.

— Jeg la ved telefonnummeret mitt og ba om at Siv Jensen ringte meg direkte.

Svaret kom relativt raskt.

— De svarte på e-post samme dag eller dagen etter. De skrev at jeg måtte henvende meg til lokalkontoret i Bergen, sier Skjæveland.

Svarte med taushet

Men Skjæveland ønsket ikke å forholde seg til Frp i Bergen. Han sendte derfor en ny e-post til Frps hovedkontor.

— Der fortalte jeg at det var planer om å få folk fra andre grupperinger inn på Fremskrittspartiets liste, sier han.

— Jeg skrev også at jeg ikke kom til å henvende meg lokalt. Jeg vil tro at de informerte Siv Jensen i og med at jeg ba henne ringe.

Men responsen fra Frp var rungende taushet.

Erik Skjæveland er derfor forundret over Frp-formann Siv Jensens moralske forargelse og indignasjon over at Arbeiderpartiet og Aps ledelse ikke tok på alvor advarslene de mottok i mai.

- Fikk sjansen to ganger

— Pinlig for Ap, sa Frp-formann Siv Jensen da BT kunne fortelle at partisekretær Martin Kolbergs kontor ble informert om saken i mai i år.

— Martin Kolberg sa at han ikke visste, mens han egentlig gjorde det, sa Jensen videre.

— Mener du at han likevel var informert?

— Hans kontor var i hvert fall det, sa Jensen.

Nå viser det seg altså at Frps hovedkontor ble informert halvannet år tidligere enn Ap.

— Jeg reagerer når Siv Jensen sjikanerer Arbeiderpartiet for at de overså en såkalt tilfeldig e-post, når de selv lot sjansen til å undersøke gå fra seg. Det gjorde de nemlig to ganger, sier Skjæveland.

Hva synes du om avsløringene? Si din mening.

Sævig, Rune
Marius Sunde Tvinnereim