EIRIN EIKEFJORD

HEIDI TORKILDSON RYSTE

— Man spøker ikke med en skadeskutt bjørn. Den vil være svært farlig, og dette er en sak vi tar alvorlig, sier Rein-Arne Golf, rovviltkontakt i Statens naturoppsyn.

Golf dro til Krundalen i Luster ved halv ni-tiden i går kveld sammen med et jaktlag bestående av fem personer. Et varmesøkende politihelikopter og sporhund blir også benyttet i jakten.

Ukjent skytter

— Hvor lett bjørnen blir å finne avhenger av hvor hardt skadet den er. Men vi vet ennå ikke om det faktisk er en bjørn som er blitt skutt, sier Golf.

Like før klokken fem i går morges fikk politiet telefon fra en mann som sa at han hadde skadeskutt en bjørn i nødverge. Skuddet skal ha blitt avfyrt i Krundalen, som er en sidedal til Jostedalen i Luster kommune.

Mannen ville ikke si hvem han var, men senere på formiddagen snakket politiet med et vitne som har hørt skudd i Krundalen i det samme tidsrommet.

Advarer mot ferdsel

Den siste måneden er det observert bjørn og spor etter bjørn både i Sunnfjord og Sogn. På grunn av flere sauedrap, er det gitt fellingstillatelse til det som trolig er en enslig hannbjørn.

— Vi advarer folk mot å ferdes i området mellom Krundalen og Bergsetbreen. Der er det en tursti, og vi har personell på snuplassen i Krundalen som gir informasjon til turgåere, sier lensmann i Luster, Asle Karoleussen.

Det er organisert et jaktlag som har lett etter bjørnen etter at fellingsløyve ble gitt, men ifølge avisen Firda var ingen i det organiserte jaktlaget på jakt natt til mandag.

Politiet i Luster forsøker å finne frem til mannen som har skadeskutt bjørnen, og foretok mandag en rekke avhør.

— Så vidt jeg har forstått, mener de at de ikke er så langt unna å finne frem til hvem det er, sier operasjonsleder i Sogn og Fjordane, Kjell Biesmans.

Bergens Tidende