• Jeg ville ikke passert denne broen opp til Redningshytten på Gullfjellet slik forholdene er nå, sier Rannveig Nordhagen.

Snøen ligger nå så høyt at den er på nivå med rekkverket i den ene enden av broen langs turstien på vei opp til Redningshytten på Gullfjellet.

Slik det nå, kan broen fungere som rene rutsjebanen ut i elven, ifølge turgåere.

FARLIG BRO: Så mye snø det nå er i fjellet kan det være farlig å passere denne boren ved Gullfjellet, advarer turfolk.
Rannveig Nordhagen

— Jeg er nokså erfaren på ski, men vurderer en passering av broen som ganske ekkelt, sier Nordhagen. - Jeg møtte en som var på vei ned igjen. Han syntes det var skikkelig skummelt. Hadde han visst om det på forhånd, hadde han ikke gått turen, sier Nordhagen.

Både skare og bløt snø

Broen går over elven som renner ut i Svartavatnet. Turgåere som går fra parkeringsplassen ved Osavatnet og opp til Redningshytten på Gullfjellet vil passere den.

— Med det fine været som er meldt nå i helgen, er det viktig å gjøre turgåere oppmerksom på denne faren og de vanskelig forholdene vi nå har på Gullfjellet, sier Torill Ommang. Hun er styremedlem i Stiftelsen Redningshytten på Gulfjellet.

— Vi har ikke erfaring med så store snømengder som vi har nå, og kvaliteten på snøen veksler mellom skare og bløt snø. Når vi vet hvor mange som pleier å gå mot Gullfjellet på fine helger, er det all grunn til å gjøre folk oppmerksom på forholdene, sier Ommang.

Må gjøre noe

Det er vann- og avløpsetaten i Bergen kommune som erstattet den gamle broen med en ny i fjor, og avdelingsleder i etaten, Hogne Hjelle, sier han er gjort kjent med problemstillingen.

— Først var det snakk om at vi måtte lage et tett rekkverk. Men det ville fylt broen med enda mer snø, så det har vi gått bort fra. Vi har satt ut ekstra løypestikker slik at veien inn mot broen skal være synlig. Dette er første vinteren for denne broen, så jeg tror vi må sette oss ned sammen med Stiftelsen Redningshytten på Gulfjellet og grunneierlaget, og se hva vi kan gjøre for å bedre situasjonen, sier Hjelle. Han er leder Teknisk avdeling ved Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.