• Litt for mange ganger har vi sett bråkete festleiligheter gå fra høy sigarføring i fadderuken til å ende opp som tragiske narkoreir ved påsketider.

Med velforeningsbladet Vel&Bra, skal Bergens nye studenter advares og informeres om stengingen av Nygårdsparken og hvordan narkotikamiljøet rekrutterer flere.

— Vi har delt ut bladet til studentene under fadderuken og sendt i posten mandag og tirsdag denne uken. Nye studenter vet ikke hvordan situasjonen har vært og vi ønsker å informere dem om det, forteller Tormod Carlsen, styreleder i Sydnes og Nøstet velforening.

Overlevelsestips for studenter

Bladet, som er utgitt av de lokale velforeningene og SK Djerv, med støtte fra Universitetet i Bergen, BI Bergen og Bergen kommune, inneholder blant annet en liste med «overlevelsestips» under tittelen «det er en jungel der ute - og nå stenger Nygårdsparken».

ENKLE OFRE: - Ferske studenter er enkle ofre, men desillusjonerte førsteårsstudenter er enda enklere, sier Tormod Carlsen i Sydnes og Nøstet Velforening. ARKIVFOTO: GIDSKE STARK

— Du trenger ikke ha en stor, støyende fest for å få en uinvitert langer på besøk. Når nye flytter inn, er de kjapt på døren, advares det. Bladet trykkes normalt opp i 1500 eksemplarer, men i forbindelse med ekstranummeret er tallet økt til 12.000.

- Ferske studenter er enkle ofre

Carlsen er selv spent på hva som vil skje når Nygårdsparken stenges førstkommende mandag, men han frykter nye russcener vil oppstå rundt omkring i byen. Det samme advares Bergens nye studenter mot i bladet.

— Ferske studenter er enkle ofre, men desillusjonerte førsteårsstudenter er enda enklere. Litt for mange ganger har vi sett bråkete festleiligheter gå fra høy sigarføring i fadderuken til å ende opp som tragiske narkoreir ved påsketider. De seriøse studentene er forlengst ute og erstattet med personer som i alle fall frem til nå har tatt sin faste, daglige tur i parken. Hvor turen går etter 25. august er det ingen som vet. Kanskje innom deg, står det.

Bekymret for rusmiljøet

Utover advarslene til studentene, er Carlsen bekymret for hva som vil skje med dem som nå blir forvist fra Nygårdsparken. Selv om han er positiv til at grep settes inn for å bedre situasjonen, frykter han resultatet.

— Jeg tror det kommer til å bli ille før det blir bedre. Og jeg vil ikke helt klare å glede meg over at parken rustes opp, hvis ikke rusmiljøet får det bedre, sier han.