Etter klokken to på natten kan kranene bli stengt ved samtlige utesteder i Norge. Utelivsbransjen frykter for fremtiden dersom alle må stenge tidligere en halvtime tidligere enn i dag.

**Les også:

Alle landets ølkraner kan bli stengt kl. 02**

— Jeg synes det er tåpelig fordi det bare vil medføre problemer ute i gatene og problemer ute i gatene. Det blir færre dansesteder, færre kulturtilbud for folk i byen, sier daglig leder Tom Greni hos Rick’s.

Byrådsleder Monica Mæland mener kommunen selv bør avgjøre skjenketidene. Se video her.

Mindre bråk

I fjor sommer ble skjenketiden i Bergen redusert med en halvtime. Tall fra politiet viser at det er blitt mindre bråk i sentrum etter det. Byrådsleder Monica Mæland mener man ikke kan stole på statistikken fra politiet.

— Man kan ikke bruke politistatistikk til å dokumentere den effekten politiet påstår. Politiet er ikke lenger til stede i gatene i helgene, sier Mæland.

Politiet innrømmer at de har vært mindre til stede nattestid i sentrum det siste halve året.

Politiet mindre til stede

  • Vi har ikke klart å holde den samme bemanningen ute på byen det siste halvåret. Dermed vil det være en god del tilfeller som vi ikke avdekker, og som ikke vil vise igjen i statistikken, sier politioverbetjent Agnar Berland ved Bergen sentrum politistasjon.

— Men tallene vi har viser at det har vært en nedgang i voldsepisoder, sier Berland.

Politiet mener enda kortere åpningstider vil være en viktig faktor for å hindre vold.

Hva blir konsekvensene av tidligere skjenkestopp? Si din mening.