— Jeghar ikke hørt om akkurat denne metoden før, sier operasjonsleder i Sogn ogFjordane politidistrikt, Nils Erik Eggen.

Han går nåut og advarer mot sleipe dørselgere. Det har kommet mange meldinger fra Sogndal, men også fra Sandane.

Det nyepåfunnet er at selgerne viser frem et teppe og sier at du har vunnet det. Så fristerde med at du kan kjøpe et større og sier at de kan følge til banken for å ta ut penger.Nylig publiserteogså politiet en melding om at de har «fått kjennskap til at det eromreisande steinleggare i distriktet». Tre biler ble stoppet på Langelandtidligere i uken, med til sammen seks personer i følget.

Kjøretøyene ble tattmed til bilsynet for kontroll, og personene til ID-sjekk.

— Er det snakk om de samme personene?

- Nei,vanligvis er det ulike miljøer. De er omreisende og kommer med ujevnemellomrom. Nå ser det ut til å være sesong, sier Eggen.

Plukker ut eldre

Fellesnevnerener at personene, som byr frem installasjon av takrenner, blomster og teppereller vil ha penger til tvilsomme organisasjoner, oppsøker eldre.

— Dehar en nokså klar agenda. De har en tedens til å gå på eldre. Vi har flere tilfellerder de har oppsøkt eldretun, sier operasjonslederen.

Han sier atde foreløpig ikke har fått noen anmeldelser fra folk som er blitt lurt.

— Men det kan jo hende at de tror at de harvunnet, sier Eggen.

Nigeria-svindel i Hordaland

Politiet i Hordaland har ikke hatt det samme problemet den siste tiden, men de får stadig henvendelser fra folk som tror de har fått et godt tilbud på e-post.

Når vi spør om de virkelig tror at det er noen i Nigeria som vil gi dem ut penger, så tenker de seg litt om og sier «det går jo kanskje an»

— Vi har faktisk ganske mange telefoner om det. De får beskjed om at de har vunnet 50 millioner, men de bare betale inn penger først. Så blir maskinen hacket og alt det der, sier operasjonsleder Morten Kronen.

— Når vi spør om de virkelig tror at det er noen i Nigeria som vil gi dem ut penger, så tenker de seg litt om og sier «det går jo kanskje an», sukker Kronen.

Vet du noeom saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post