Debatten gjelder naturligvis seksuelle handlinger mellom ektefeller, siden alt annet vurderes som totalt uakseptabelt av de egyptiske geistlige. Men bør man ikke helst dekke seg til under akten, selv innenfor rammene av ekteskapet?

Omstridt fatwa

Det mener Rashad Hassan Khalil, tidligere dekan ved Sharia-fakultetet ved Al-Azhar-universitetet i Kairo, et av verdens eldste og mest respekterte islamske læresteder. Khalil utstedte en fatwa, eller en religiøs forordning, som sier at nakenhet mellom elskende ektefeller er så forkastelig at dersom det forekommer, så må ekteskapet regnes som oppløst.

Dette ble for sterk kost for flere av hans kolleger, og fatwaen har utløst en livlig debatt i den egyptiske TV-kanalen Dream, og i søndagens utgave av storavisen Al-Masri Al-Yom.

– Analsex forbudt

Lederen av instituttet for kvinnestudier ved Al-Azhar, Suad Saleh, mener alt som kan bringe ektefeller nærmere hverandre, inkludert nakenhet, må være av det gode.

Teologen Abdel Muti avviser fatwaen fullstendig, og sa følgende under en direkteoverført TV-debatt:

– Ingenting er forbudt under ekteskapelig sex, selvfølgelig unntatt analsex.

En slags mellomposisjon inntas av formannen i Al-Azhars fatwa-kommité, Abdullah Megawar, som argumenterer for at ektefeller kan se hverandre nakne, men at man ikke bør titte direkte på kjønnsorganene. Når man har sex, kan man for eksempel dekke seg til med et laken, foreslår Megawar.