Politiet gikk i går ettermiddag ut med en pressemelding hvor de advarer folk mot sprit av tvilsomt opphav.

Årsaken er at det fremstår som en gåte hvorfor Stokka ble dårlig og deretter blind på kort tid. Det er brakt på det rene at prøver av spriten han har drukket er testet og funnet i orden på Haukeland universitetssykehus. Selve flasken med resten av spritinnholdet skal nå analyseres hos Folkehelseinstituttet i Oslo.

Politiet slo i går formiddag metanolalarm i Nordhordland og sendte ut en pressemelding som sa at en 28-åring er blitt blind «sannsynligvis som følge av å ha drukket metanolholdig sprit».

Senere på dagen ble det kjent både for politiet og Stokka at Haukeland ikke fant metanol i en prøve av den aktuelle spriten. Testen ble gjort Stokka var på sykehuset i forrige uke.

— Vi har fått bekreftelsen skriftlig. Det betyr at vi nå ikke tror det har vært metanol i flasken han overleverte politiet, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg, Austrheim og Fedje lensmannskontor.

— Jeg har ellers ingen formening om hvorfor mannen har mistet synet, sier lensmannen.

— Så dere var ikke klar over at Haukeland hadde testet spriten?

— Nei, og det var ikke 28-åringen heller, sier lensmannen.

Til tross for manglende metanolfunn oppretthold politiet altså advarselen om å drikke sprit man ikke vet hvor kommer fra. Politiet utelukker fremdeles ikke at det kan være metanolholdig sprit i omløp.

I går ble Stokka avhørt hos politiet. Og politiet vil avvente nye tester av den aktuelle flasken, som nå er sendt til Folkehelseinstituttet i Oslo.

Kommunelege Peter Kubon i Austrheim mener at det er ingen grunn til panikk ennå.

— Vi må ikke lage noe panikk, vi prøver å få rede på dette så raskt vi kan, sier Kubon.