Forrige uke fant de en stor leilighet på Nygårdshøyden på nettstedet hybel.no, skriver Haugesunds Avis. Leiligheten var lekker, sentral og rimelig.

Og ja, det var for godt til å være sant.

– Først ble jeg utrolig lettet over at vi ikke hadde rukket å gi fra oss pengene våre, men så ble jeg skikkelig forbannet på utleieren. Det er viktig at folk får vite om dette, sier Stakkestad til Haugesunds Avis.

Ba om kortnummer

Da jentene kontaktet utleieren, fikk de svar på engelsk fra en som kalte seg Paola Caroline Andersson, som fortalte at hun hadde arvet leiligheten. Jentene reagerte da hun ville ha tilsendt bilder av av dem, samt husleie på forskudd og kortnumre.

Da de søkte på utleierens navn og agentfirmaet på nettet, fant de sak i Adresseavisen om en jente som var blitt svindlet med samme fremgangsmåte for bare noen dager siden. Avisen skriver at politiet i Trondheim er blitt kontaktet av flere andre som hadde blitt forsøkt svindlet av samme person.

Vil advare andre

Nå vil jentene, som skal flytte til Bergen til høsten, advare andre på boligjakt.

– Det var bare flaks at vi ikke hadde vært i banken allerede da vi leste om hun andre som ble svindlet. Heldigvis oppdaget vi det i tide, sier Kristiansen til Haugesunds Avis.

Jentene er fortsatt på jakt etter et sted å bo.