— Det er en hel del ulykker i dette området, både med påkjørsler bakfra og i forbindelse med feltskifte. Når farten blir større, jo større blir risikoen for alvorlig personskade, sier Kleppe.

Trafikkseksjonen hadde kontroll ved Danmarks plass i går formiddag, i området ved Forum kino, retning sentrum. Her er det 50-sone, men den var det mange som ikke respekterte.

- Skremmende

Tre sjåfører kjørte så fort at de ble anmeldt. Hastigheten var for høy til å kunne avgjøres med forenklet forelegg på stedet.

De tre som ble anmeldt kjørte i 87, 85 og 77 km/t. En av disse kjørte uten førerkort, mens de to andre fikk beslaglagt sine førerkort på stedet.

20 bilførere fikk forenklede forelegg på inntil kr 6500,-, noe som også gir tre prikker.

— Når du ser på at kontrollen er gjennomført cirka halvannen time er dette skremmende. Det forteller noe om fartsnivået på strekningen, sier Kleppe.

Frykter for trafikksikkerheten

Han mener dette er bekymringsfullt.

— Her har vi mange ulykker. Det er et komplisert trafikkmiljø, mye trafikk med hyppige feltskifter, og vi vet også at det er en hel del kjøring på rødt lys her. I tillegg holder mange kort avstand til hverandre, og det er en farlig kombinasjon, sier Kleppe.

Han oppfordrer alle til å holde fartsgrensene.

— Det er en maksimalgrense, som er ment for å bedre trafikksikkerheten. Det høye fartsnivået her kan redusere trafikksikkerheten og tryggheten for alle som ferdes på strekningen, sier han.

Skal ha flere kontroller

Kleppe understreker at man ikke sparer tid på å kjøre fort på denne strekningen.

— Mange skal til sentrum, og havner likevel på rødt lys i neste kryss eller i en kø rundt Bystasjonen. Man sparer ingen ting, men man øker risiko for ulykker og personsskader. Det er ikke en vinn-vinn situasjon, men en tapssituasjon, sier Kleppe.

- Vil dere fortsette å ha denne typen kontroller?

— Det kan du være sikker på.

125 forelegg

Hittil i juni har trafikkseksjonen beslaglagt 12 førerkort, og ilagt 125 forenklede forelegg bare i sentrum.

— Hvert eneste ett av dem er ett for mye. Det burde ikke ha vært noen. Hadde vi kommet dit at alle holdt fartsgrensen, hadde vi sett en drastisk nedgang i trafikkulykker med personskade, sier Kleppe.