— Folk må ikke finne på å begi seg ut på veiene hvis de har sommerdekk. Det er vinter der ute, sier trafikkoperatør Morten Hansen ved Statens vegvesen.

I morgentimene i dag var det flere uhell på glatten.

På Vikaleitet i Åsane gled en personbil, traff autovernet og havnet utfor veien i åttetiden. Politiet rykket ut til uhellet. Det er ikke meldt om personskader.

I løpet av den neste timen haglet det med trafikksmell.

bilde.jpg

— Glatt, folkens, glatt, skriver politiet på Twitter.

Tatt med sommerdekk

På Søfteland var tre biler involvert i en kollisjon like før klokken ni. Kollisjonen skjedde ved automaten for piggdekkoblater. En av bilene fikk fronten knust, men det skal ikke være personskader.

Da politiet kom til og begynte å dirigere trafikken forbi ulykkesstedet, oppdaget de en bil som stiltret seg forbi på sommerdekk. Føreren ble vinket inn og anmeldt.

Omtrent samtidig kjørte en bil inn i et skilt på riksvei 555 i Gravdal. Bilen var ikke kjørbar etter smellen, men heller ikke her var det personskader.

Like etter kjørte en bil i autovernet litt lenger ute på riksvei 555 ved Lianakktunnelen. Også denne måtte taues.

Poltiiet tvitrer da følgende advarsel: - Glatt, folkens, glatt.

Ikke mange minuttene etter skjedde smell nummer tre i samme område. En bil kjørte i autovernet ved avkjørselen til Nipedalen. Bilen måtte taues bort, mens politiet sørget for at føreren kom seg på jobb.

Hovedveiene saltet

Mesta har hatt mannskaper ute i natt som har saltet hovedveiene, men effekten av dette kommer ikke før en del biler har rullet gjennom nattens snø. På sideveiene er det ikke saltet og der er det ekstra grunn til å være obs på glatte forhold. Vegvesenet fikk på morgenkvisten inn melding fra en Tide-buss om veldig glatt føre i bakkene opp mot Flaktveit og varslet Mesta om dette.

Alle fjellovergangene er åpne, på tross av snøværet.

Regelen for piggdekk sier at piggene skal av første mandag etter påske. Det er i morgen. Trafikkoperatør Hansen mener all fornuft tilsier at sommerdekkene må vente når forholdene er såpass vinterlige. Politiet har tidligere sagt at ingen vil bli bøtelagt for piggdekk, så lenge det ligger snø og is på veiene.