Statens vegvesen har fått meldinger om svært glatte veier i Hardanger og på Voss.

— Vi har fått noen telefoner om strekningen Voss-Gudvangen, der er det fryktelig glatt. Og inni Hardanger har det begynt å regne på snøen, og da blir det jo glatt, sier Roger Lemme, vaktoperatør ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Over Hardangervidda er det i ettermiddag kolonnekjøring.

  • bt.no trenger bilder av stormen. Send gjerne MMS-bilde til 2211!

- Tett rushtrafikk

I bergensområdet er det stort sett fine kjøreforhold, bart og vått. Temperaturen kommer heller ikke til å krype under null de neste dagene.

— Trafikken rundt Bergen går greit nå. Det har som vanlig vært tett trafikk mot Sotra, i Vågsbotn, Knappentunnelen og Bjørgeveien, men det begynner å løse seg opp nå, sier Lemme litt etter klokken 17.

Tidligere i ettermiddag fikk en semitrailer trøbbel i Arna, da hengeren løsnet.

Et tre har blåst ned og sperrer veien ved Sunde i Kvinnherad.

Det er ikke meldt om ulykker om andre ringvirkninger av stormen som nå har nådd vestlandskysten.

— Nei, heldigvis ikke, men det kommer nok, sier Jan Steimler, operarsjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Veier kan bli stengt

Uværet som kommer inn over Vestlandet i ettermiddag gir mye vind. Yr.no har sendt ut varsel om sørøstlig sterk kuling på 20 meter per sekund utsatte steder, kanskje liten storm.

— Fra klokken 16 torsdag kan det bli opp mot full storm langs kysten av Hordaland og andre utsatte steder, som i fjell- og fjordstrøk, sier meteorolog Gunnar Livik.

Ifølge storm.no kan veier i lavlandet bli stengt som følge av uværet. Veitrafikksentralen varsler at det kan bli aktuelt å stenge Sotrabrua.

GLATT: Steinkjellergaten.
INGRID FREDRIKSEN