Vinteren er seiglivet i år, og tidligere i uken stoppet all trafikk i timevis på Nattlandsfjellet. I dag er det på'an igjen.

— Det er tydeligvis glatt enkelte steder. Vi har fått meldinger om biler som bulker, men det er ikke snakk om personskade, sier operasjonsleder Ronny Lehntfør ved Hordaland politidistrikt.

Fanafjellet, øvre deler av Kråkenes og Vallaheiane er særlig rammet - i tillegg til Nattlandsfjellet.

— Du skal ikke mye opp i høyden før snøen legger seg, sier Lehntfør.

Krasjet i lyktestolpe

I 08-tiden fredag morgen sperret to biler veien på Øvre Kråkenes.

— Det har nok vært det glatte føret som har spilt noen bilførere et puss. Da er det vanskelig å bremse opp, og den ene bilen har kjørt i en lyktestolpe, sier politibetjent Øystein Nordstrand.

Uhellet førte til stillestående køer i området. Bilene måtte tas hånd om av en bergingsbil, som først var på plass en god halvtime senere. Etter hvert kom også en strøbil.

Nils Kåre Tolås satt på en buss som ikke kom seg frem på grunn av uhellet på Kråkenes.

— Jeg gikk av bussen for å gå i stedet. Så kom jo redningsbilen, og bussen tok meg igjen, så jeg gikk på den igjen. Men det tok en god time før vi kom oss videre herfra, sier han.

Vi nærmest skled over i den andre kjørebanen og stoppet i fortauet

Vilde Birkehaug

I morgentimene var det en bil som kjørte utfor veien i Gullbotn.

— Det er fare for glatte partier ettersom snøen legger seg en liten stund før den smelter. Spesielt på veier som ikke er veldig trafikkert, sier vaktoperatør Eli Solberg ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Men trafikken flyter som normalt, ifølge Statens vegvesen, bortsett fra noe saktegående kø ved Kolltveittunnelen på Sotra.

— Det tiner jo etter hvert, men spesielt på sideveiene kan det være veldig glatt, sier Solberg.

Glatt på Nattlandsfjellet

Vilde Birkehaug (17) var på vei til skolen da bussen hun satt på fikk problemer.

— Bussen kjørte i 20 kilometer i timen ned hele Nattlandsfjellet før det stoppet helt opp. Vi nærmest skled over i den andre kjørebanen og stoppet i fortauet, sier hun.

Også bilene hadde problemer på glatten, kan hun fortelle.

— De skled like mye som de kjørte.

.