Dagens første trafikkuhell skjedde på Toftøy i Øygarden klokken 07.00. En bil veltet, men ingen personer kom til skade.

En knapp halvtime senere kjørte en kvinne på en parkert bil i Storingavika i Mathopen. Kvinnen og babyen hennes er kjørt til legevakten for sjekk, men er ikke alvorlig skadd. Like i nærheten, i Kongsmyrveien, seilte en bossbil inn i en port litt senere på morgenen.

— Vær forsiktig!

— Det ligger en del is på veiene etter natten, så det er grunn til å kjøre veldig forsiktig, sier operatør Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt.

Ekstra ille er det på øyene vest for Bergen, opplyser Statens vegvesen.

— Mange veipartier er glatte på Askøy, Sotra og i Øygarden. Vi har strødd i hele natt, men en regnbyge vasket mye av saltet bort i morges. Mye av vannet frøs rett på veien, sier vaktoperatør Tom Hansen.

Strøingen fortsetter så lenge som nødvendig. Noen av de aller verste partiene ligger nord på Askøy, fra Ravnanger mot Fauskanger og Herdla. Også nord i Øygarden, på Salhus og rundt Kolltveit på Sotra er det svært glatt.

Busser innstilt

Det dårlige føret og mangelfull strøing førte til en god del forsinkelser og innstillinger i busstrafikken i morgentimene, ifølge Kåre Enæs, markeds- og informasjonssjef i Tide Buss:

Sotra: En god del innstillinger og forsinkelser. Første buss fra Angelvik først kl. 09.

Bergen: Forsinkelser i Ytre Laksevåg.

Nordhordland: Forsinkelser på Halsnøy.

Sunnhordland: Stort sett problemfritt.

Askøy: Fire innstilte avganger på Heggernes, to på Berland.

Alle busser var ved 10.15-tiden i rute igjen.