— Det er ikke meldt om noen problemer på veiene her, sier Ole Magnus Tveit ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

— Det har kommet noen centimeter med snø i natt og i dag tidlig. Vi har hatt brøyte- og strøbiler ute siden morgenkvisten, så nå er hovedveiene bare.

Ved fem-tiden ser det fremdeles bra ut på veiene i Hordaland.

— Til tross for snøfallet i løpet av dagen, kan vi melde om gode kjøreforhold i fylket vårt, opplyser Tveit.

- Beregn god tid

I Sogn og Fjordane advares imidlertid bilister mot det glatte føret. Politiet oppfordrer alle som ferdes i trafikken til å ta hensyn til kjøreforholdene, og ber bilister beregne god tid når de skal ut og kjøre.

Politiet har utover ettermiddagen 2. juledag fått inn flere meldingar om glatte veier.

Klokken halv to i dag fikk politiet melding om at to personbiler hadde kollidert front mot front på riksvei 5. To personer ble lettere skadet i sammenstøtet. Årsaksforholdet er fremdeles ukjent, men det skal ha vært glatt på stedet da uhellet inntraff.

Glatt i morgentimene

I motsetning til Øst- og Sørlandet hvor bilister rådes til å holde seg hjemme, er det ikke meldt om spesielt glatte kjøreforhold i Bergen på andre juledag.

— Tide meldte om noen glatte strekninger i morges, men det er ryddet opp i. Det kan være at sideveier med mindre trafikk fortsatt har litt snø, men ellers ser det bra ut, sier Tveit.

— Hvordan skal dere unngå snøkaos på veien i dag?

— De har strødd godt nå, så vi må anta at det skal holde bra. Og så blir det strøing og brøyting etter behov. Vi får satse på at det går bedre enn på Øst- og Sørlandet, sier Tveit.