Rune Kvammen oppdaget den falske seddelen, som han mener han har fått fra kassen i en butikk i Florø nylig, skriver Firdaposten. Hvilken butikk seddelen kom fra, er Kvammen ikke sikker på, men han fikk den i løpet av julehandelen i formiddag.

– Den var lik på begge sider og hadde ikke serienummer. Jeg testet den på en del butikker i Florø og de godtok den uten videre. Så her er det grunn til å vere på vakt, sier Kvammen til avisen.

Han meldte fra til politiet, som også mener det er grunn til å være oppmerksomme når en tar imot vekslepengene.

Politistasjonssjef i Florø, Nils Erik Eggen, kan ikke uttale seg om hvorvidt det er flere falske sedler i omløp, men kommer med en liten advarsel til travle julehandlende.

– Folk må være oppmerksomme. Det er fort gjort å bare stappe pengene i lommeboken når man er ute og handler, sier politistasjonssjefen til firda.no.

Eggen ber dem som måtte komme over sedler de mistenker for å være falske om å ta kontakt med politiet.

Den aktuelle seddelen var ganske slitt og hadde en annen papirkvalitet enn ekte 200-lapper.

– Selve kopijobben skal være ganske brukbart gjort, men seddelen har den svakheten at den er lik på begge sider, forteller Eggen til Firda.

Politiet har så langt ingen spor eller mistenkte i saken.

ADVARER: Politiet ber folk være oppmerksomme etter at en falsk tohundrelapp ble oppdaget i Florø. Denne seddelen stammer fra en gammel pengeforfalskningssak.