De siste dagene har politiet i Åsane fått flere meldinger fra bedrifter som har hatt besøk av mennene med søreuropeisk opprinnelse. På Eik-senteret i Liaveien tilbudte to menn seg å slipe verktøy.

– Etter at mennene forlot stedet var det forsvunnet en del verktøy. De har sneket det unna mens de oppholdt mekanikere på verkstedet, sier politiførstebetjent Norvald Bergfjord ved Åsane lensmannskontor.

Mennene snakket gebrokkent norsk, og forsvant i en blå Mercedes. Vest Buss i Arna har fått besøk av de samme personene. Her er ingenting meldt stjålet, men bedriften reagerte på den pågående fremgangsmåten.

– Ekkelt

– Mandag ettermiddag kom en person som snakket gebrokkent norsk og tilbød seg å slipe bor og annet utstyr. Han fikk lov til å gjøre en prøve, men da han ville gi tilbud på resten, avslo jeg. Han begynte å diskutere og argumentere og ble småfrekk. Han presenterte ikke fra hvilket firma han kom fra, sier verkstedlederen på Vest Buss Norge.

Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.

I går ettermiddag kom en tredje person tilbake. Bedriften fikk et svært strev med å få han ut av lokalet, og måtte nærmest kaste ham ut. Etter dette ringte verkstedet politiet.

– De var svært pågående og jeg følte det var ekkelt, sier verkstedlederen.

Advarer

Politiet vil nå advare andre bedrifter mot de aggressive selgerne.

– Markedsføringen i år er mer aggressiv enn tidligere, denne aggressiviteten har jeg ikke sett før. Tidligere har de tilbudt tjenester, men gått når de ikke fikk, sier Bergfjord.

Politiet fant Mercedes tilhørende mennene på Bergen Campingplass. En norsk statsborger og en franskmann var da i bilen. Ingen av forholdene er foreløpig anmeldt.