Det er fortsatt uklart hvem som står bak de tre overgrepene mot unge, kvinnelige studenter på Nygårdshøyden i forrige uke. Politiet mistenker at det kan være en serieovergriper, og har bedt kvinner være forsiktige.

— Vi har ingen navngitte mistenkte, men mottar fremdeles tips, sier Jens Ekmann, førstebetjent ved volds- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Det er ikke meldt om nye overfall, men politiet har fått mellom fem og ti henvendelser fra jenter som har reagert på en påtrengende mann.

— Jentene forteller lignende historier om en mann som tar kontakt og spør om han skal følge dem hjem idet de forlater et utested. Det er nærliggende å tro at den personen har en eller annen baktanke, sier Ekmann.

Samme signalement

  • Jeg vil absolutt fraråde folk å ta imot slike tilbud med mindre de kjenner og stoler på det mennesket som tilbyr denne turen, advarer Ekmann.

Signalementet på mannen som har tilbudt seg å følge jentene hjem, har likhetstrekk med beskrivelsene av gjerningsmannen bak de tidligere overgrepene. Han skal være mørk i huden, mellom 30 og 40 år og ha normal kroppsbygning.

- Gjør anskrik

Ekmann råder jenter som blir tilbudt følge hjem, om å avslå tilbudet ved å si at man ikke er interessert. Den påtrengende mannen kan likevel komme til å følge etter.

— Tar man ikke et nei for et nei, kan man se seg om etter andre personer man kan slå følge med, selv om man går i feil retning. Da kan man gjøre anskrik om det blir en situasjon.

Etter at politiet i forrige uke anbefalte kvinner å gå med overfallsalarm, økte salget dramatisk. Politiets statistikk viser at to av tre anmeldte voldtekter skjer i sentrale deler av byen.

Oversikten viser hvor overgrepene i forrige uke skjedde:

Jon Tufto
Jon Tufto