Politiet fikk i dag melding fra Haukeland universitetssykehus det ikke finnes spor av metanol i testene som er tatt av 28-åringen.

— Fordi man ennå ikke vet årsaken til hvorfor mannen ble dårlig og deretter blind i løpet av kort tid, opprettholder politiet mistanken at metanolholdig sprit kan være i omløp, og advarer fortsatt folk i området mot å drikke sprit av tvilsomt opphav, opplyser lensmann Kjell-Idar Vangberg, Austrheim og Fedje lensmannskontor i en pressemelding nå i ettermiddag.

Vet lite

Lensmannen sier likevel ikke til bt.no at han ikke tror det var metanol i den flasken som 28-åringen brakte til politiet.

Hvorfor 28-åringen er blind i dag, kan han ikke si noe om.

— Så dere var ikke klar over at Haukeland hadde testet spriten?

— Nei, og det var ikke 28-åringen heller, sier Vangberg.

Han sier at flasken med resten av spritinnholdet skal analyseres ved Folkehelseinstituttet i Oslo.

- Vær på vakt

— Vi ber folk være ekstra observant for sprit som selges i uoriginal emballasje, og kanskje spesielt på tiliters plastkanner, sa Vangberg til bt.no tidligere i dag.

— Spriten selges også på femliterskanner?

— Vi fikk melding om dette i går. Vi har undersøkt en del, men etterforskningen kom først skikkelig i gang i dag. Vi vet lite eller ingenting om hvor spriten kommer fra.

Vangberg fortalte at det ikke har vært noen mistanke om metanolsprit i Nordhordland tidligere. Lensmannen i Austrheim og Fedje ber publikum om hjelp og oppfordrer alle som har tips i saken om å kontakte lensmannskontoret på telefon 99 15 17 51.

— Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre at eventuelt flere kan bli skadet eller i verste fall mister livet som følge av at de drikker metanolsprit.

Folk som har kjøpt eller på annen måte har kommet i besittelse av slik sprit, bes om å levere spriten direkte til politiet.

— Vil dere gi anmesti for de som leverer inn slik smuglersprit?

— Det vil vi vurdere, men det kommer jo an på hvor stort kvantum det er tale om. Men hvis folk ikke ønsker å komme i direkte kontakt med politiet, kan de levere inn spriten via advokat, som vil ha taushetsplikt.