— Jeg er så frustrert, sier innehaveren av butikken Windfjord i Slottsgaten 3 i Bergen sentrum. Hun selger klær og souvenirer og fikk tre menn inn i butikken ved 12.30-tiden tirsdag.

— Den ene oppholdt meg, de to andre forsynte seg av varene mine. De stjal votter, panebånd, sokker og flere andre gjenstander. De puttet tingene i en pose, gikk ut og forsvant innover Bryggen, sier Kwanet Pator.

- Pass på

Politiet opplyser til BT ved 13.30-tiden at de har fått tre meldinger om tyverier den siste timen.

— Alle kommer fra butikker og restauranter langs Bryggen, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

PÅ JAKT: Politiet leter etter tre menn som er mistenkt for å ha stjålet fra butikken Windfjord i Slottsgaten.
RUNE MEYER BERENTSEN

— Folk må passe på gjenstandene sine. Det tyder på at det er flere menn ute som stjeler, legger han til.

Kwanet Pastor var altså et av ofrene. Hun forteller at tre menn kom inn i butikken. Ifølge innehaveren spurte den ene av dem om svært mye.

— Han ønsket å vite hvor turistinformasjonen lå, om han kunne starte opp med å selge fish & chips på Torget og mye, mye mer. Jeg hjalp til med å svare, mens de to andre var i hver sitt hjørne av butikken, sier Kwanet Pator.

Tyveriet filmet

Hun forteller at hun hadde skjermen som viser overvåkingskameraene i butikken bak seg mens hun svarte på spørmålene til mannen.

— Dermed kunne han som sto foran meg og stilte alle disse spørsmålene se at kameratene stjal varene mine. Jeg hadde ryggen til. Da de gikk ut av butikken, fikk vi mistanke om at ting var stjålet. Vi spolte tilbake på filmen og så at det stemte. Jeg er skuffet og sint, sier Pator.

— Vi så at de forsvant inn over Bryggen, sier Pator.

Politiet har ikke pågrepet noen mistenkte.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post